Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Luottopuolustaja jatkaa Valkeakoskella!

FC Haka ja monivuotinen luottopuolustaja Eero-Matti Auvinen ovat solmineet 1-vuotisen jatkosopimuksen.

– Ege voidaan laskea jo pitkänlinjan hakalaiseksi, kun on ollut täällä junioreissa jo.

– Hänellä on myös hieno kausi takanaan ja kehitysaskeleita on näkynyt esimerkiksi pallollisessa pelissä. Erittäin hyvä joukkuepelaaja ja olemme iloisia, että jatkoneuvottelut on saatu maaliin, päävalmentaja Teemu Tainio iloitsee.

Auvinen itse on niinikään viihtynyt Valkeakoskella erinomaisesti ja pitää seuran selkeästä tavoitteellisuudesta, sekä miten asiat hoidetaan.

– Tärkeimpinä syinä jatkosopimukselle on, että ensinnäkin oon viihtynyt täällä tosi hyvin ja saanut hyvin vastuuta ja nauttinut pelaamisesta. Tietty varsinkin tänä vuonna, kun pelit mennyt joukkueella tosi hyvin.

– Myös oon tykännyt siitä, miten täällä halutaan selkeesti mennä koko ajan joka osa-aluella eteenpäin ja ollaan siinä onnistuttukin viime vuosina hyvin.

Tämä kauden menestyksen salaisuuksiksi 26 -vuotias puolustaja löytää hyvin samoja asioita, mitä muutkin ovat nostaneet esiin.

– Tietenkin ollaan onnistuttu hyvin kaikissa hankinnoissa, niin pelaaja kuin taustojenkin puolella. Viimevuoteen verrattuna Ossin ja Aleksin tulo on vaikuttanu tosi positiivisesti.

– Ossi on antanut paljon pallolliseen peliin ja Aleksi on hitsannut meidän joukkuetta yhteen entisestäänkin ja auttanut henkisellä puolella. Ja tietenkin meillä on tosi hyviä pelaajia tällä kaudella ja meidän pelitapa sopii hyvin tälle joukkueelle mikä on näkynyt tulostaululla.

Menneen kauden mies kokee olleen myös henkilökohtaisella tasolla onnistunut ja haluaa jatkaa hyvää kehitystään entisestään.

– Omalta osalta oon ollut myös pääosin tyytyväinen kauteen. Olen saanut paljon vastuuta ja pystynyt pelaamaan omilla vahvuuksilla ja pysynyt terveenä, niin oon ollut tosi tyytyväinen kyllä.

– Tietysti paljon kehitettävääkin on vielä ja senkin takia mielellään jatkan täällä koska koen, että tää on hyvä ympäristö mennä edelleen eteenpäin pelaajana.

Vaikka jatkosopimuksen myötä ura jatkuu Valkeakoskella ensi kaudellakin, niin tämän vuoden osalta kauden tärkein ottelu on vielä edessä, kun Haka kohtaa sunnuntaina Vaasan Palloseuran Eurofinaali -sarjan jälkimmäisessä osaottelussa.

– Sunnuntailta odotan, että pystyttäis pelaamaan yhtä ehjä ja hyvä peli, kuin keskiviikkonakin ja saataisiin Europaikka meille.

– Mielellään tietysti mahdollisimman täydellä Tehtiksellä, Auvinen toivoo.

FC Haka ja VPS kohtaavat sunnuntaina 30.10.2022 kello 15.00 Tehtaan kentällä. Ensimmäinen osaottelu päättyi Hakan upeaan 0-3 -voittoon, joten lähtökohdat otteluun ovat loistavat. Teemu Tainio kuitenkin muistutti heti voiton jälkeen, että jalkapallossa mitä vain voi sattua, eikä peli ole suinkaan vielä ohitse. UEFA:n Konferenssiliigan karsijanpaikka ratkeaa kahden ottelun yhteistuloksella, missä vierasmaalisääntö ei ole voimassa. Tarvittaessa pelataan jatko-ottelu, sekä rangaistuspotkut.

Ottelun liput maksavat vain 10 € ja 2022 kausikortilla pääsee sisään ilmaiseksi samoin, kuin kaikki alle 17-vuotiaat pääsevät tuttuun tapaa maksutta. Lue lisää TÄÄLTÄ.

Kausikorttihaasteessa on myös loppukirin paikka, käy varaamassa omasi TÄÄLTÄ.

Hakan sopimuspelaajat kaudelle 2023:
Aatu Hakala, Niklas Friberg, Atte Sihvonen, Janne-Pekka Laine, Vigori Gbe, Stavros Zarokostas, Logan Rogerson ja Eero-Matti Auvinen.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT