Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Medo jatkaa Hakassa loppukauden – Ojala ja Tainio hakevat tuntumaa AC Kajaanista

FC Hakan keskikenttäpelaaja Medo pelaa loppukauden valkeakoskelaisjoukkueen riveissä. Medon keväällä tehdyssä sopimuksessa oli kesällä optio jatkosta ja se on otettu molemmin puolin käyttöön. Salomo Ojala ja Maximus Tainio sen sijaan hakevat pelituntumaa Ykkösessä pelaavasta AC Kajaanista.

Medo liittyi valkopaitojen mukaan keväällä hieman ennen kuin koronapandemia keskeytti kauden muutamaksi kuukaudeksi. Sopimuksessa oli pykälä, jonka mukaan loppukauden osalta tilannetta arvioidaan uudelleen kesällä siirtoikkunan auettua. Nyt FC Haka ja Medo ovat käyttäneet option ja taitava keskikenttäpelaaja nähdään myös loppukauden ajan Hakan paidassa.

– Hän on näyttänyt olevansa pelimies ja ehdottomasti halusimme pitää hänet täällä. Hänkin halusi mielellään jatkaa meillä loppukauden, joten halu oli molemminpuolinen, FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio kertoo.

FC Haka ja AC Kajaani solmivat talvella farmisopimuksen, joka mahdollistaa pelaajien liikehdinnän seurojen välillä. Hakalla on elokuussa seitsemän peliä ja Ojalan sekä Tainion lainan tarkoituksena on saada miehet parhaaseen mahdolliseen vireeseen elokuun peleihin. Haka-kaksikko on jo liittynyt kajaanilaisjoukkueen mukaan ja miehet ovat AC Kajaanin matkassa lauantaisessa MYPA-ottelussa. Lainapesti kestää alustavasti yhden ottelun.

– Kun meillä on tällainen mahdollisuus AC Kajaanin kanssa, niin olisi typeryyttä olla käyttämättä sitä. ”Maxilla” on niin pitkä aika edellisestä pelistä, että hän tarvitsee ehdottomasti pelituntumaa ja Salomoa haetaan huippukuntoon. Näen tämän molemmille pelaajille hyvänä asiana. Hienoa, että tällainen tilaisuus järjestyi Kajaanin kanssa ja molemmat saavat ainakin yhden pelin.

– Meillä on niin paljon pelejä, että tarvitsemme jokaista pelaajaamme huipputikissä. Meidän pitää miettiä keinoja miten saamme jokaisen pelaajan huippukuntoon, ja mielestäni tämä oli näille kahdelle pelaajalle oikea ratkaisu, Tainio avaa lainan syitä.

Asia konkretisoitui sunnuntaina, kun AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi oli katsomassa Hakan ja FC Interin välistä ottelua, jonka jälkeen valmentajat keskustelivat asiasta.

– Tämä on ensimmäinen askel yhteistyöllemme ja olen todella kiitollinen AC Kajaanille, että tällainen mahdollisuus järjestyi. Salomo ja Maxi ovat molemmat hyviä pelaajia, joten he tulevat varmasti auttamaan myös AC Kajaania.

FC Hakan seuraava ottelu on lauantaina 1.8. vieraskentällä SJK:ta vastaan. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 5.8., kun Tehtaan kentälle tulee vastaan HIFK. Lue lisää lipunmyynnistä täältä.

 

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT