Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Inter hyödynsi Hakan heikkoudet – ”Meidän pitää yksinkertaisesti petrata”

FC Haka sai sunnuntain iltaottelussa vastaansa sarjakakkosen FC Interin. Kuten jo ennakkoon tiedettiin, niin pistekin olisi vaatinut Hakalta ehjän 90 minuuttisen. Sitä ei tänään nähty ja pisteet matkasivat Turkuun 0-2 -tuloksella.

Edellisessä ottelussa Maarianhaminassa pallo oli Hakan verkossa neljännellä minuutilla. Interille riitti vajaa kaksi minuuttia, kunnes Michael Hartmann joutui kaivamaan pallon selkänsä takaa. Inter pelasi pallon oikealta sisään ja Jacob Bushuen epäonnistunut purku putosi suoraan Liliulle, joka laukoi pallon tarkasti aivan oikean tolpan juureen.

Inter tuli muutoinkin otteluun todella vahvasti ja koskilaisten puolustus oli ensimmäisen vartin aikana todellisessa testissä. Vain pari minuuttia maalista Hartmann esitti todellisen ”gamesaverin”, kun Kevin Kouassivi-Benissan pääsi laukomaan läheltä, mutta Hakavahdin oikea käsi oli palloa nopeampi. Viisi minuuttia myöhemmin Jami Kyöstilä pelasti kulman jälkitilanteesta tulleen laukauksen maalitolpalta.

Valkopaidat pääsivät kuitenkin hiljalleen peliin mukaan ja ensimmäisen jakson loppu olikin Hakalta erittäin hyvää peliä. Etenkin Jami Kyöstilä ja Samuel Chidi loivat oikean laidan kautta tukun tilanteita maalille, mutta tärkein, eli maali jäi puuttumaan ja tauolle siirryttiin 0-1 -lukemissa.

Toisella jaksolla Inter oli selvästi hallitsevampi osapuoli, eikä Haka saanut oikein missään vaiheessa sellaista kirivaihdetta päälle, kuin olisi tarvittu. Kuvaavaa onkin, että valkopaidat eivät saaneet toisella jaksolla yhtäkään laukausta kohti Inter -maalia. Ottelun lopullinen niitti näki päivänvalon 57. minuutilla, kun Akseli Paanaselle annettiin liikaa tilaa kuudentoista rajalla ja hän pääsi rauhassa laukomaan lukemiksi 0-2.

Teemu Tainio yritti maalin jälkeen hakea vielä uutta virtaa otteluun, mutta 61. minuutilla tehty triplavaihto ei tuottanut toivottua tulosta. Inter oli ottelussa parempi ja Haka toisaalta antoi heille mahdollisuuden parilla helpohkolla maalilla. Samoilla linjoilla oli myös Tainio ottelun jälkeen.

– Inter oli tänään selkeästi parempi joukkue. Ärsyttää se, että Inter on pallollisena jo tarpeeksi hyvä, hyvin organisoitu joukkue ja sitten me hävitään vielä hemmetisti kaksinkamppailuja. Se on semmoinen asia, missä meidän pitää yksinkertaisesti petrata.

– Viimeinen pyristely loppui siihen 2-0 -maaliin. Kyllähän Hartmann piti meitä pystyssä ja lukemat olis voinut olla aika rumatkin.

Hakalla on nyt viiden pelatun ottelun jälkeen kolme tasapeliä ja kaksi tappiota. Kun otetaan huomioon, että tappiot ovat tulleet HJK:lle ja Interille, niin mitään paniikkinappulaa ei ole syytä painaa, mutta parannuskohteita toki löytyy. Joukkueen kannalta edessä on hektinen ja varmasti pitkälti loppukauden suuntaa määrittävä kuukausi. Pelitahti tulee olemaan kova, mutta onneksi tilanne jaksamisen suhteen on tällä hetkellä hyvä.

– Seitsemän pelin elokuun rupeama on meillä iso. Meillä on kaikki pelaajat terveenä, niin siinä mielessä hyvät lähtökohdat.

”Temellä” on myös hyvin kirkkaana mielessä, että mihin tulee tulevissa otteluissa panostaa.

– Me annetaan liikaa vastustajalle tilaa. Meidän piti olla tänään tiiviinä joka suunnassa ja mehän oltiin ihan auki. Se on eka asia, mikä me pannaan kuntoon ja fyysisyyteen meidän on pakko saada parannusta.

Hakan pelit jatkuvat ensi lauantaina, jolloin joukkue matkustaa sarjataulukossa pisteen edellä olevan Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraaksi.

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Interin raportti löytyy täältä.

Kuvat: Jussi Rämä

Hakan kokoonpano
1 Michael Hartmann
2 Jami Kyöstilä
3 Niklas Friberg
4 Ville-Valtteri Starck
6 Jacob Bushue (7 Antto Hilska 61′)
8 Medo
10 Samuel Chidi
11 Eero Markkanen (23 Salomo Ojala 61′)
14 Anton Popovitch (15 Tino Purme 73′)
19 Jonni Thusberg (9 Saibou Keita 61′)
20 Henri Malundama (18 Seth Saarinen 81′)
*****************************************
5 Jonas Häkkinen
30 Joonas Immonen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT