Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Massiivinen peli tiedossa perjantaina, kun IFK Mariehamn saapuu Tehtikselle!

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Haka päätti kolme kuukautta kestäneen voitottaman taipaleensa viime perjantaina, kun se haki tuiki tärkeän 1-2 -voiton Tampereen Ratinasta niin ikään kipeästi voiton tarpeessa olleen Ilveksen kustannuksella.

Tärkeät ottelut jatkuvat heti perjantaina, kun sarjajumbo IFK Mariehamn saapuu Tehtaan kentälle. Kaksi pistettä Hakaa jäljessä olevaa ahvenmaalaisryhmää ei kuitenkaan parane aliarvioida, sillä joukkue muun muassa pudotti kuukausi sitten Kuopion Palloseuran Suomen Cupista, sekä haki kaksi viikkoa sitten täyden pistepotin FC Lahden vieraana selvin 0-2 -lukemin.

Aivan kuten Hakankin, niin myös Maarianhaminan otteet ovat ailahdelleet huomattavasti ja peleissä on nähty paljon maaleja molempiin päihin.  Viime lauantaina saarelaiset vierailivat Boltilla Helsingin Jalkapalloklubin vieraana ja kotiinviemisinä maali-iloittelun jälkeen oli 4-2 -tappio.

– Massiivinen peli taas tiedossa! Voitolla pystytään taas hengähtämään paremmin ja Maarianhamina taas ajattelee, että voitolla menevät meidän edelle.

– Maarianhamina on vieraissa napsinut ihan hyvin pisteitä. Perustanut pelinsä vieraissa tiukkaan puolustamiseen, vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin, Hakan päävalmentaja Teemu Tainio näkee.

FC Hakan otteissa on viime otteluissa nähty aavistuksen parempaa puolustuspeliä ja toimivampaa hyökkäyspelaamista. Esimerkiksi viime perjantain Ilves -ottelu olisi paremmalla viimeistelyllä voinut olla koskilaisille todellista maalijuhlaa. Jalkapallo on kuitenkin ennen kaikkea maalintekopeli ja viimeistely Hakan onkin saatava vielä paremmalle tasolle, jotta voittoja saadaan loppukauden aikana napattua.

Uusista vahvistuksista Maissa Fall oli viime ottelussa erinomainen pohjustaen valkopaitojen ensimmäisen osuman ja tehden toisen. Muutoinkin miehen ratkaisut niin pallottomana, kuin pallollisena olivat pelin kannalta oikeita. Niin ikään kesän siirto-ikkunassa Hakaan liittynyt Elias Mastokangas on ollut pirteä ja pääsikin iskemään tämän kauden avausosumansa Ratinassa.   

Fallin, Mastokankaan ja Alberto Morinin liittyminen joukkueeseen ovat tuoneet mukavasti vaihtoehtoja Hakan peliin ja onkin havaittavissa, että vaihtopenkillä on nyt riittävästi ratkaisuvoimaa, mikäli pelisuunnitelmaa on tarpeen muuttaa kesken ottelun.

Ikävä uutinen koskilaisten kannalta on se, että Ilves -ottelussa ottelun kesken jättäneen Janne-Pekka Laineen vamma on sen verran paha, että mies on sivussa vielä kolmisen viikkoa. Muutoin valkopaitojen ryhmä on kunnossa, joten valmennuksella on perjantaina vaihtoehtoja käytössään.

Mikäli valkopaitojen kehitys jatkuu viimeisten parin viikon kaltaisena, on IFK Mariehamnille luvassa hikinen ilta perjantaina. Varsinkin, jos kotijoukkueen viimeistely on kunnossa, niin saarelaisilla on odotettavissa jälleen raskas kotimatka.

– Jos Ilves -peliä miettiin, niin minun mielestä me oltiin parempi joukkue 75 minuuttia. Siinä oli niin paljon niitä ylivoimahyökkäyksiä, että se olis ehdottomasti pitänyt tappaa se peli, Tainio kertasi edellisen ottelun kulkua.

– Jos miettii Lahti- ja Ilves -pelejä, niin vielä meille tehdään liian helppoja maaleja, niistä meidän pitää päästä yksinkertaisesti pois. Mutta paljon hyvää, hyökkäyspeli näytti erittäin mallikkaalta ajoittain molemmissa peleissä. Päästiin vastustajan boksiin antaan sitä viimeistä syöttöä lukemattomia kertoja. Se vielä kohilleen ja ajoitukset kohilleen, niin hyvä tulee.

– Kyllä mä uskon, että me saadaan jatkumoa tälle meidän hyvälle kehityskaarelle. Puolustuspeli paranee ja hyökkäyspelissä saadaan niitä viimeisiä ratkaisuja vielä paremmin kohilleen. Ehdottomasti voitto on ainoa mikä kelpaa!

IFK Mariehamnin ennakko (ruotsinkielinen).

Ruutu+ lähettää ottelun suorana.

Hakan otteluinfo.

Elias Mastokangas iloitsi maalista ja voitosta – ”Kyllä se maistui hyvältä”

Liput Tiketti.fi

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT