Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Martonen pettyi tasapeliin

Haka pelasi kolmannen peräkkäisen tasapelinsä, kun se tasasi lauantaina AC Oulun kanssa pisteet 2-2 (1-2)-numeroin. Hakan pirteä toinen puoliaika ei tällä kertaa riittänyt kuin tuomaan valkopaidat tasoihin ensimmäisen puoliajan takaa-ajoasemasta.

Haka osoitti jälleen sinnikkyytensä, kun se nousi tappioasemasta pistekantaan, mutta vahvalla toisen puoliajan esityksellä enemmänkin olisi ollut tarjolla. Päävalmentaja Kari Martonen oli tyytyväinen toisen puoliajan peli-ilmeeseen, mutta ensimmäisen puolikkaan vaisuus jätti paljon mietityttävää.
– Ei missään sarjassa pärjää, jos pelaa vain 45 minuuttia. Tuntui, että ensimmäisellä puoliajalla jäi kaikki koppiin. Jos hakee jotain positiivista, niin pystyimme kääntämään pelin sisällä toisen puoliajan. Mitä lähemmäs mentiin loppua, niin sitä paremmin pääsimme kiinni. Puolustussuuntaan iskimme kiinni ja saimme riistoja, mihin ensimmäisellä puoliajalla ei päästy ollenkaan. Hölkkäilimme vain väleissä ja sitä kautta paine oli koko ajan meidän päässä ensimmäisen puoliajan.
– Toisella pystyimme iskemään rohkeammin kiinni ja voittamaan ykkös- ja kakkospalloja ja sitä kautta saimme paineen pidettyä Oulun maalilla ja saimme tasurin. Ei tässä sarjassa kuitenkaan tasurit riitä – varsinkaan kotikentällä. Toisella puoliajalla meillä oli kaikki edellytykset ottaa kolme pistettä, mutta maalit pitää tehdä silloin, kun on paikka. Sitten se on tällaista jossittelua pelin jälkeen, Martonen manasi.

Nousu tappioasemasta ei juuri päävalmentajaa lohduttanut.
– Missään nimessä tasapeli kotipelistä ei tyydytä, päätti Martonen.

Hakan seuraava ottelu on lauantaina 28.5., kun se matkustaa sarjanousija GrIFK:n vieraaksi. Kotikentällä Haka nähdään seuraavan kerran 5.6., kun JJK saapuu Tehtikselle.

Kuva: Jan Lindroos

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT