Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Miten Hakan käy Kauniaisissa lauantaina?

Lauantaina Hakalla on edessä jälleen vierasmatka, kun valkomustat reissaavat pääkaupunkiseudulle ja tarkemmin Kauniaisiin Grankulla IFK:n vieraaksi.

Sarjanousija GrIFK on aloittanut kautensa kaksijakoisesti. Vieraskentällä piste- ja jopa maalitili on vielä avaamatta, mutta vastaavasti kolmen kotiottelun saldona on kaksi voittoa ja tasapeli. Virallisissa otteluissa Haka ja GrIFK eivät ole kohdanneet pitkään aikaan, mutta kevään korvalla miteltiin harjoitusottelussa Tehtaan kentällä ja se koitos on hyvin muistissa myös Hakan valmennusjohdolla. Haka voitti tuolloin 3-0.

– Granin pelitapa on tiedossa ja keväisen harjoitusottelun myötä tiedämme kyllä miten he yrittävät jalkapalloa pelata ja minkälaisia pelaajia heidän joukkueessaan on, Hakan päävalmentaja Kari Martonen kertoo.

– He ovat aloittaneet kauden kotikentällä hyvin ja napsineet pisteitä vahvoilla esityksillä, Martonen jatkaa.

Hakan tasapeliputki jatkui viime lauantaina AC Oulun vierailtua Tehtaan kentällä. Värikkäiden vaiheiden myötä ottelu päättyi lopulta pistejakoon lukemin 2-2. Tasapeliin ei lopputuloksena voi olla tyytyväinen kotiottelun jälkeen, mutta AC Oulu –ottelun toiselta jaksolta löytyy se punainen lanka, mihin Haka yrittää Kauniaisissa tarttua.

– Kyllä meidän pallollisen pelin pitää olla aktiivista. Pelataan yhtenäisellä ilmeellä, ollaan valmiina kaksinkamppailuihin, voitetaan palloja itsellemme ja edetään syöttämällä. Pelataan futista, siis ihan perusasioita siihen tapaan, miten peli toimi Oulu-ottelun toisella jaksolla, Martonen luettelee Hakan pelaamisen kulmakiviä.

Omasta päädystä löytyy tietenkin myös tärkeä kulmakivi pelin kasassa pysymiseen.

– Oma pää vieraskentällä puhtaana, siitä on hyvä lähteä pelaamista rakentamaan, Martonen toteaa.

Kauniaisissa pelialustana toimii hyväkuntoinen tekonurmi, joten Hakan ei tarvitse orientoitua kotoisen tekonurmen jälkeen luonnonnurmelle tässä välissä.

– Totta kai se helpottaa meidän tekemistä, kun pelialustana on hyväkuntoinen tekonurmi. Me pystymme varmasti käyttämään sitä hyväksemme omassa pelaamisessamme, Martonen arvelee.

Hakalla on vielä pari päivää aikaa viimeistellä kuvionsa viikonlopun vierasreissulle. Valmistautuminen sujuu aikataulussa ja joukkueessa on hyvä henki päällä harjoituskentällä. Kilpailua pelipaikoista löytyy ja jokainen pelaaja haluaa näyttää parhaansa niin treeneissä kuin harjoituskentälläkin. Lauantain avauskokoonpanokin alkaa vähitellen hahmottumaan.

– Kyllä mielessä tietenkin jonkinlainen suunnitelma on siitä, että ketkä siellä avauksessa lauantaina ovat, mutta katsotaan nyt vielä nämä muutamat harjoitukset, että kentälle löytyy varmasti ne parhaassa iskussa olevat pelaajat.

Kokoonpanotilanne ottelun alla on kohtalainen, mutta poissaolijoitakin valitettavasti löytyy.

– Etchu Tabe on vielä sivussa EIF-pelin loukkaantumisen jäljiltä. Samoin inttipojat ovat viikonlopun armeijan leivissä, joten he eivät kehiin pääse, Martonen päättää.

Grankulla IFK:n ja Hakan välinen Ykkösen kamppailu alkaa Kauniaisissa lauantaina 28.5. kello 16.

Kuva: Jan Lindroos

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT