Hakalle kolmas peräkkäinen tasapeli

Haka ja AC Oulu tarjosivat viihdyttävän ja maalirikkaan ottelun lauantaina Tehtaan kentällä. Joukkueet päätyivät lopulta 2-2 (1-2)-pistejakoon.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun AC Oulun Aristote Mboma pääsi uhkailemaan Hakan maalia jo ensisekunneilla, mutta Ville Kauppinen torjui vedon jaloillaan. Haka siirtyi johtoon 12 minuutin jälkeen, kun Mikko-Petteri Latosaari puski Chris Jamesin antaman kulmapotkun maaliin.

AC Oulun kuittaus tuli heti perään rangaistuspotkusta. Kauppinen kaatoi AC Oulun pelaajan ja erotuomari Joni Hyytiä osoitti palloa pilkulle. Oululaisten rankkarin sijoitti varmasti verkkoon David Ramadingaye. AC Oulu iski toistamiseen yhdeksän minuuttia myöhemmin, kun Jair laukoi vapaapotkusta oululaiset johtoon.

Ensimmäinen puoliaika oli muuten tasainen. Haka piti hienokseltaan palloa ja sai luotua puolittaisia tilanteita Topi Järven, Dudun ja Emeniken kautta. AC Oulu sen sijaan pääsi lähtemään hyökkäyksiin vaarallisesti, mutta lisämaaleja ei ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Haka vaihtoi tauolla Joni Mäkelän kentälle ja Mäkelä olikin heti lähellä rokottaa entistä seuraansa, kun hän laukoi tulisesti, mutta AC Oulun maalivahti Johannes Wentin torjui pallon yläriman kautta yli. Heti perään Mäkelä uhitteli jälleen oululaisten maalia, mutta terävä kuti meni hieman takakulman ohi.

Hakan paras tasoituspaikka tuli reilun tunnin pelin jälkeen, kun Dudulla oli täysin avoin paikka siirtää Haka tasoihin. Dudu kuitenkin onnistui siirtämään pallon maaliviivan tuntumasta tolppaan tyhjän maalin sijaan ja pallo tuli takaisin kentälle kotiyleisön harmitellessa tilannetta. Hakan painostus tuotti vihdoin tulosta 70. minuutilla. James kaadettiin rangaistusalueella ja hän asettui ampumaan rankkaria. Uusiseelantilainen sijoitti pallon varmasti oikeaan kulmaan ja toi valkopaidat tasoihin.

Haka haki vimmatusti voittomaalia ja AC Oulu oli vastaanottavana osapuolena. Lähimpänä oli Anton Popovich, joka pääsi kokeilemaan viidestä metristä, mutta yritys suuntautui harmillisesti suoraan Wentinin syliin. Näin Haka pelasi jo kolmannen peräkkäisen tasapelinsä.

Tasapelillä Haka säilytti asemansa sarjataulukossa ja jakaa toisen sijan yhdessä KTP:n ja JJK:n kanssa. Sarjakärki KPV on neljä pistettä edellä. Hakan seuraava ottelu on lauantaina 28.5., kun se matkustaa GrIFK:n vieraaksi. Tehtiksellä Haka nähdään seuraavan kerran sunnuntaina 5.6., kun valkopaidat isännöivät JJK:ta.