Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Mäkelä haluaa voittaa AC Oulun

Haka palaa kahden vierasottelun jälkeen kotikentälle, kun Tehtaan kentälle vastaan asettuu AC Oulu. Haka hakee ottelussa paluuta voittojen tielle.

Haka aloitti kauden vahvasti kahdella voitolla, mutta sen jälkeen on ollut nihkeämpää. Edellisessä kotiottelussa Haka taipui kärkijoukkue KPV:lle ja kahdesta sen jälkeisestä vierasottelusta oli saldona tasapelit. Vaikka voittoa ei ole tullut kolmeen edellisotteluun, ei Hakan Joni Mäkelä ole tilanteesta huolissaan.
– En itse ainakaan koe, että meillä olisi erityisiä paineita. Kaksi edellispeliä oli vieraskentällä luonnonnurmella ja ne tuottivat meille myös viime vuonna vaikeuksia. Nyt olemme kuitenkin aloittaneet kauden paljon väkevämmin kuin viime vuonna, Mäkelä muistuttaa.

Haka joutui lähtemään kahteen edellisotteluun pahasti siipirikkoisena, sillä kokoonpanosta puuttuivat pelikieltojen vuoksi maalitykki Dudu sekä usean maalin tällä kaudella alustanut Emenike Mbachu. Lisäksi pelaajistoa verottivat armeija sekä pienet kolhut. Poissaolot näkyivät myös peliesityksissä.
– Pelillisesti emme päässeet parhaimpaamme. Joukkueen pelaamisessa on vielä kehitettävää ja sitä kautta pystymme ottamaan myös täysiä pisteitä vieraista.

Edellinen kotipeli päättyi Hakan kannalta murheellisesti 0-3-tappioon KPV:lle ja nyt valkopaidoilla on näytön paikka kotiyleisön edessä.
– Totta kai haluamme pestä kasvomme edellispelin jälkeen. Ei tämä ole pakkovoitto, mutta on tämä silti pakko voittaa.

AC Oulu on tottunut taistelemaan Ykkösen kärkisijoista ja sinne joukkuetta povataan myös tämän kauden päätteeksi. Joukkueen tunnetuin pelaaja on pitkän uran Euroopan kentillä tehnyt ja peräti 61 A-maaottelua pelannut Markus Heikkinen. Heikkinen on kuitenkin sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta joukkueessa riittää taitoa muun muassa kolmen brasilialaispelaajan voimin. Mäkelälle AC Oulu on tuttu joukkue, sillä hän on oululaisen jalkapallokoulun kasvatti ja siirtyi AC Oulusta Hakaan viime kaudeksi.
– Totta kai kasvattajaseuraa vastaan on hieman enemmän latausta kuin muita vastaan. Joukkue on vaihtunut aika paljon, mutta nykyjoukkueestakin löytyy vielä muutamia tuttuja pelaajia, Valkeakoskella syntynyt Mäkelä toteaa.

Viime kaudella AC Oulu oli Hakalle mieluinen vastus, sillä Haka voitti keskinäisistä kohtaamisista kaksi ja kertaalleen päädyttiin tasapeliin. Mäkelä lähtee jatkamaan tuota putkea myös lauantaina.
– Uskon, että pystymme pelaamaan heitä vastaan hyvin ja pärjäämään. Viime kaudella onnistuimme heitä vastaan ja siitä lähdetään jatkamaan, Mäkelä naulaa.

Hakan ja AC Oulun välinen ottelu pelataan Tehtaan kentällä lauantaina 21.5. kello 16.00 alkaen. Portit ja palvelut alkavat jo kello 15.00.

Ottelu tarjoaa perheille upean mahdollisuuden tulla katsomaan peliä, sillä otteluun on myynnissä perhelippu. Perhelippu lauantaina maksaa vain 20 euroa (2 aikuista ja 1-3 lasta 7-16v. Norm. hinta 35 euroa) ja lisäksi Silja Linen tarjoama lastenhoitajan vetämä lapsiparkki palvelee tässäkin pelissä.

Liput portilta 10/15 euroa ja ennakkoliput ZUPticketistä.

Otteluisäntänä toimii Linkosuo, joka maistattaa uusia uunipaahdettuja ruislastuja!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT