Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Martonen: ”Todella hienoa palata taas kotikentälle”

Erinomaisen mielenkiintoinen Ykkönen jatkuu lauantaina, kun Haka ja AC Oulu vääntävät molempien kauden kuudennessa koitoksessa pisteistä.

Haka palaa kotoiselle Tehtikselle kahden ottelun minivieraskiertueelta. Kotiintuomisina Hakalla on kiertueelta kaksi tasuripistettä. Äitienpäivänä Pietarsaaressa peli päättyi Jaron kanssa maalittomaan tasapeliin ja menneenä maanantaina pisteet tasattiin myös Tammisaaressa sekä EIF:n että Hakan onnistuttua kertaalleen maalinteossa.

Hakan päävalmentaja Kari Martosen työkalupakkiin jäi reissun päältä hyviä asioita etenkin puolustuspelaamisen osalta.
– Kaksi haastavaa peliä takana luonnonnurmilla. Varsinkin puolustussuuntaan me olimme hyviä ja maltoimme puolustaa tiiviisti koko joukkueena. Sen päälle on hyvä lähteä rakentamaan myös toimivampaa ja monipuolisempaa hyökkäyspeliä, Martonen kertoo.

Lauantai-iltapäivän vieraat ovat myös välttyneet viime peleissä tappioilta. FC Jazz kaatui kotoisella Raatilla näytöstyyliin lukemin 4-1. Edellisellä kierroksella oululaiset nousivat maukkaasti 0-2-tappioasemasta 2-2-tasapeliin sarjakärki KPV:n vieraana Kokkolassa.

Hakan valmennusjohto on hyvinkin tietoinen siitä, minkälainen joukkue lauantaina on tulossa vastaan.
– Oulu on oikein mukava vastustaja, mä tykkään kovasti siitä tyylistä, millä Oulu pyrkii jalkapalloa pelaamaan. Meillä on lauantaina oikein maukas paikka näyttää, että myös me pystymme pelaamaan hyvää ja voittavaa jalkapalloa, Martonen innostuu.

Menneiden tulosten valossa AC Oulu ei ole Tehtiksellä liiemmin viihtynyt. Toissa kaudella AC Oulu haki täyden pistepotin Tehtikseltä Mika Nurmelan Tehtis-jäähyväisistä, mutta muuten pisteet ovat ropisseet voittopuolisesti Hakan laariin. Kovasta kotiedusta aiotaan ottaa totta kai hyöty irti myös jatkossa.
– On todella hienoa palata taas kotikentälle pelaamaan. Meidän on otettava täysi ilo irti Tehtiksen tasaisesta alustasta, isosta kentästä ja yleisön tuesta, Martonen pohtii.

Hakan kokoonpanotilanne paranee roimasti muun muassa pelikieltojen päättymisen myötä.
– Dudu ja Emenike tuovat kaivattuja vaihtoehtoja hyökkäyspeliin ja Aapo Mäenpää otti ensimmäiset minuutit tämän kauden Ykkösessä loukkaantumisen jäljiltä EIF:ää vastaan. Aapo tuo energiaa ja juoksuvoimaa meidän pelaamiseen, Martonen iloitsee.

Hakan ja AC Oulun välinen Ykkösen kamppailu alkaa Tehtaan kentällä lauantaina 21.5. kello 16.00. Matsietkot Ravintola Stellassa kello 14.00 alkaen ja jälkipelit Tehtiksen Paviljongissa heti ottelun päätyttyä.

Otteluun on tarjolla perhelippu erikoishintaan 20 euroa (2 aikuista ja 1-3 lasta 7-16v. Norm. 35 euroa). Ottelussa nähdään myös Valkeakosken Ankanuitosta tuttu Ankka Töpsykkä, joka on paikalla tapaamassa lapsia. Ottelun puoliajalla on lasten juoksukilpailu kentän poikki, jossa kaikki osallistujat palkitaan. Myös Silja Linen tarjoama lastenhoitajan vetämä lapsiparkki palvelee ottelussa tuttuun tapaan.

Hakan ottelun kanssa samaan aikaan Leijonat taistelee jääkiekon MM-kisoissa finaalipaikasta Venäjää vastaan. Ottelu esitetään Paviljongissa screeniltä, joten Hakan peliin saapuvat eivät jää näin paitsi myöskään jääkiekon jännitysnäytelmästä.

Otteluisäntänä toimii Linkosuo, joka maistattaa uusia uunipaahdettuja ruislastuja.

Liput portilta 10/15 euroa ja ennakkoliput ZUPticketistä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT