Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

”Mane” paljastaa kuka aloittaa maalissa KuPS:a vastaan

FC Hakan Veikkausliigan alkua ei voi kuvailla menestystarinaksi. Hyvällä itseluottamuksella kauteen lähteneet koskilaiset ovat toki napsineet pisteitä, mutta puuttuva avausvoitto kummittelee mörkönä joukkueen tai vähintäänkin kannattajien niskassa.

Edellinen ottelu oli sarjakärki FC Interiä vastaan Turussa päättyen 2-0 -kotivoittoon ja perjantaina vastus ei helpotu, kun Tehtaankentälle astelee hallitseva mestari ja tämänhetkinen sarjakolmonen Kuopion Palloseura.

Teemu Tainion ammattimaisuus ja johtajuus on kuitenkin varmistanut sen, että joukkueen tekemisessä alakanttiin menneet otteet eivät suuremmin heijastu. Niin valmentajat, kuin pelaajatkin luottavat edelleen omaan tekemiseensä ja kopissa henki on edelleen korkealla.

Joukkue tiedostaa sen, että heidän pelillään on mahdollista pärjätä Veikkausliigassa, mutta karvaita oppitunteja on maksettu siitä, että liigassa ei enää anneta anteeksi pieniäkään nukahduksia. Tämän myöntää myös joukkueen valmentaja Mikko Manninen.

– Veikkausliigassa, kuten on huomattu, ei heikkoja jengejä ole. Kuitenkin jokainen joukkue kohdataan kahdesti ja jokaiseen peliin lähdetään hakeen tulosta.

Pieni merkkausvirhe, kuten esimerkiksi viime Inter -pelissä nähtiin, voi maksaa ja Hakan tapauksessa on maksanutkin paljon menetettyjä pisteitä.

– Katsottu meidän viime pelejä läpi ja löydetty sieltä asioita, mitä meidän täytyy tehdä paremmin. Siinä mielessä luottavainen olen, vaikka siellä on todella kova jengi vastassa, niin meillä on saumat ketä vastaan vaan kotikentällä.

Hakan terveystilanne on edelleen hyvä, sillä poissa on ainoastaan Ville-Valtteri Starck, kuten tulee olemaan vielä pitkään.

Kiinnostava uutinen tältä viikolta on Hakan HJK:sta lainaama maalivahti Jakob Tånnander. Tämä 20 -vuotias ja 195 -senttinen ruotsalainen tuo lisää ulottuvuutta maaliin, sekä sen edustalle jo perjantain ottelussa.

– Kyllä Jakob aloittaa maalinsuulla, ”Mane” paljastaa varmasti kaikkia eniten kiinnostaneen kokoonpanokysymyksen.

Puolustuspään uinahduksista muutamaankin otteeseen kärsinyt Haka ei saa tässä mielessä ainakaan helpotusta perjantaina, sillä kuopiolaiset prässäävät kovaa ja lähtevät vauhdilla vastahyökkäyksiin. Hyökkääjä Antto Hilska on kuitenkin Mannisen tavoin luottavainen omaan tekemiseen.

– Kyllä mä odotan, että avataan voittotili. Sitä on nyt pitkään menty ilman voittoa ja joukkueessa on usko, että laiva kääntyy hetkenä minä hyvänsä!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT