Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Malundama haluaa pudottaa Ilveksen

Haka kohtaa perjantaina Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelussa Ilveksen. Hakan tuore puolustajahankina Henri Malundama odottaa monen muun tavoin ottelua vesi kielellä.

Malundama solmi Hakan kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen ja viihtynyt hyvin valkopaitojen mukana.
– Olen tosi tyytyväinen tehtyäni Hakan kanssa sopimuksen. Kaikki on mennyt hyvin ja treeneissä on hyvä meininki päällä.

Tampereella syntyneellä Malundamalla on kongolais- ja kamerunilaisjuuret ja hän aloitti pelaamaan TKT:n junioreissa. Sen jälkeen tie vei pikavisiitille TPV:n riveihin ennen kuin Ilves nappasi lahjakkaan puolustajan joukkueeseensa vuonna 2013. Hän käväisi Ilves-kausiensa aikana lainalla myös Ilves-Kissoissa ja AC Kajaanissa.
– Olen monipuolinen pelaaja ja jaksan tehdä kentällä töitä sekä haluan voittaa pelejä. Olen enemmän pallollinen puolustaja ja tykkään syötellä ja antaa avaavia syöttöjä. Pallollinen pelaaminen juontaa juurensa varmaan siitä, että olen entinen keskikenttäpelaaja. Toki, jos tilanne tulee, niin lähden myös nousemaan, vasempana puolustajana pääasiassa häärivä 20-vuotias tulokas valottaa omia parhaita avujaan.

Perjantaina Haka kohtaa Suomen Cupin ottelussa rakkaan paikallisvastustaja Ilveksen. Malundamalla joukkue on tuttu edelliskausilta ja hän tiedostaa tulevan haasteen.
– Ilveksellä on taas kova porukka. Vastassa on liigajoukkue ja samalla entinen seurani, niin se tuo myös hieman ekstralatausta.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen jo talven aikana Pirkkahallissa ja tuolloin Haka voitti 4-2. Siitä ottelusta Haka on hyvä ammentaa itseluottamusta myös perjantain kohtaamiseen.
– Ehkä se auttoi vähän, mutta nyt on varmasti kovempi peli tulossa.

Haka on Suomen Cupin menestynein joukkue 12 mestaruudella. Hakassa ja Valkeakoskella cup on aina merkittävä tapahtuma ja cupin merkitys on iskostunut tuoreelle hakalaiselle myös hyvin.
– Tiedämme cupin tärkeyden ja kyllä me haluamme mennä cupissa pitkälle. Otteluun lähdetään täysillä kaatamaan Ilvestä.

Hakan ja Ilveksen välinen Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu pelataan perjantaina 1.4. Tehtaan kentällä kello 18.00 alkaen. Voittaja selviytyy cupissa jo 16 parhaan joukkoon. Otteluun on odotettavissa runsaasti yleisöä, joten lipun voi hankkia huippukamppailuun etukäteen Hakan toimistolta 10 euron hintaan. Kausikortilla otteluun pääsee ilmaiseksi.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT