Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Mäkelä odottaa yleisöä derbyyn

Haka on kevättalven kovimman haasteen edessä perjantaina kohdatessaan Suomen Cupin viidennen kierroksen ottelussa rakkaan paikallisvastustaja Ilveksen. Haka on pelannut talven tähän asti tappioitta ja Joni Mäkelä lähtee jatkamaan tuota putkea perjantaina.

Hakan valmistautuminen tulevaan otteluun on sujunut hyvin. Joukkue hengähti parin päivän ajan perjantain GrIFK-ottelun jälkeen ja palasi harjoituksiin maanantaina. Katseet on nyt suunnattu tiukasti perjantaiseen kohtaamiseen.
– Joukkueessa on tosi hyvät fiilikset ja on siistiä kohdata Ilves derbyssä. Vielä, kun peli on kotikentällä, niin mikäs sen parempaa, Mäkelä miettii.

Haka ja Ilves pelasivat kaksi kautta Ykkösessä yhtä aikaa ja Pirkanmaan derbyt keräsivät hienoja katsojalukuja. Tehtiksen lehtereillä ottelua seurasi parhaimmillaan lähes 2500 katsojaa kaudella 2013 ja Tammelassa derbyssä oli peräti 5000 katsojaa.

Perjantain otteluun on odotettavissa myös hienosti yleisöä, sillä panokset ovat kovat ja voittaja etenee Suomen Cupissa jo 16 parhaan joukkoon. Tampereelta on tulossa tietojen mukaan runsaasti Ilveksen kannattajia ja Mäkelä toivoo koskilaisyleisön pistävän vierailijoille hanttiin katsomossa.
– Toivottavasti saataisiin Tehtis mahdollisimman täyteen. Kuulin, että Tampereelta olisi tulossa monta bussillista ja odotan, että pelissä on hyvin yleisöä.

Haka on pelannut hyvän talvikauden. Joukkueella on allaan tämän vuoden puolella seitsemän harjoitusottelua ja kaksi cupin ottelua. Valkopaitojen saldo on hienosti seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä.
– Pelin kanssa on vielä tekemistä ja töitä tehtävänä. Tuloksellisesti on mennyt kuitenkin ihan hyvin.

Yksi Hakan vahvan talvivireen kokeneista oli Ilves, kun Haka tarrasi Pirkanmaan herruuteen 4-2-voitolla Pirkkahallissa. Haka on ollut muutenkin joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa niskan päällä, sillä seitsemästä edellisestä kilpailullisesta ottelusta Haka on voittanut kolme ja kolmasti on päädytty tasapeliin. Lisäksi kolmesta edellisestä harjoitusottelusta Hakalla on saldona kaksi voittoa ja tasapeli.

Mäkelä hakee tälle tilastolle jatkoa perjantaina.
– Nyt kyseessä on tosipeli ja päämääränä on mennä jatkoon. Ilves tulee varmasti tosi lujaa ja haluaa näyttää. Olemme osoittaneet, ettemme ole Ilvekselle helppo vastustaja. Mitään emme tule antamaan ilmaiseksi eivätkä he tule mitään täältä saamaan, Mäkelä heittää.

Hakan ja Ilveksen välinen Suomen Cupin 5. kierroksen ottelu pelataan Tehtaan kentällä perjantaina 1.4. kello 18.00 alkaen. Liput otteluun maksavat 10 euroa ja niitä voi ostaa ennakkoon Hakan toimistolta. Lippuja on saatavilla myös portilta. Kausikortilla otteluun on ilmainen sisäänpääsy.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT