Makea voitto sarjakärjestä

Jo etukäteen osasi odottaa, että Haka pistää kunnolla kampoihin sarjakärki Hongalle. Näin myös kävi, kun valkopaidat aiheuttivat Ykkösen kärkijoukkueelle kauden ensimmäisen tappion numeroin 1-0 (1-0).

Haka jäi lauantaina 1-1 -tasapeliin GrIFK:n kanssa lukuisista maalipaikoista huolimatta. Nyt paikkoja maaleihin oli vähemmän, mutta tarkka puolustuspelaaminen oli voiton tae.

Ottelun ainoa osuma tuli 18. minuutin pelin jälkeen. Juho Saarinen petasi Kalle Multaselle paikan eikä Ykkösen maalipörssin ykkönen erehtynyt. Multasella on nyt koossa jo yhdeksän osumaa kymmeneen peliin.

Toisella puoliajalla Haka pelasi järkevästi, eikä Honka saanut pahojaan aikaan. Ville Kauppinen oli maalillaan sen verran tarkkana, että Hongan etukäteen pelätty hyökkäyskalusto joutui turhautumaan.

– Kaiken kaikkiaan hyvä esitys. Honka on vahva joukkue, mutta pystyimme pitämään heidät poissa pahoilta paikoilta, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong kiitteli.

– Vasta lopussa Honka sai painetta meidän päähämme, mutta taistelimme hienosti, Armstrong jatkoi.

Haka on saalistanut kesäkuun neljästä ottelusta kahdeksan pistettä, vaikka vastassa on ollut Ykkösen suosikkijoukkueita.

– Ihan kelpo suoritus, Armstrong muistutti.

Haka pitää torstain aamuharjoituksen jälkeen muutaman päivän juhannustauon ja sitten alkaa keskittyminen seuraavaan kotiotteluun. AC Oulu vierailee Tehtaan kentällä lauantaina 1.7. kello 17 alkaen.

Hakan kokoonpano Honkaa vastaan: Ville Kauppinen, Ville-Valtteri Starck, Diogo Tomas, Mikko-Petteri Latosaari, Henri Malundama, Juho Saarinen, Anton Popovitch, Jaakko Rantanen, Tuomas Lähdesmäki (74. Niilo Mäenpää), Emenike Mbachu, Kalle Multanen.