Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Mahuta haluaa voitolla lomille – ”Kyllä me haluamme Liigacupin voittaa”

FC Haka päättää Liigacupin lauantai-iltana Vaasassa kohdatessaan VPS:n. Haka tarvitsee ottelusta voiton edetäkseen välieriin.

B-lohkon tilanne on varsin kutkuttava, sillä varmuudella vain Ilves on jo varmistanut jatkopaikkansa ja lohkovoiton.  Haka on tällä hetkellä lohkossa kolmantena kerättyään viisi pistettä. Hakan jatkopaikka ei ole omissa käsissä, sillä KuPS on pisteen edellä. Voitolla Haka nousisi KuPS:n ohi, mikäli kuopiolaiset eivät voita omassa ottelussaan AC Oulua. AC Oulu ja Haka ovat tasapisteissä ennen päätöskierroksen ottelua ja vieläpä samalla maalierolla. Oululaisten voittaessa on Hakan voitettava oma ottelunsa vähintään samalla maalierolla mennäkseen jatkoon. Hakalla on kolme maalia AC Oulua enemmän tehtyjä maaleja, joten siinä mielessä valkopaidoilla on pienoinen etulyöntiasema.

Hakan Ryan Mahuta ei päätään ennakkoasetelmilla vaivaa, vaan keskittyy saamaan kolme pistettä Vaasasta.

– Lähdemme Vaasaan tietenkin hyvillä fiiliksillä. Otamme Ilves-pelistä ja muista peleistä mukaan ne asiat mitä meidän pitää parantaa, ja uskon sitä myöten meidän saavan myös voiton Vepsusta.

Välieräpaikalla Haka saisi myös yhden kierroksen edun Suomen Cupissa. Mahutan silmissä siintää koko turnauksen voitto.

– Emme ole Liigacupin tavoitteista isosti puhuneet joukkueessa, mutta totta kai kaikki haluavat mennä niin pitkälle kuin mahdollista. Kyllä me haluamme Liigacupin voittaa.

Ottelu on samalla Hakalle viimeinen ennen ensi viikolla pidettävää pienoista hiihtolomaa.  

– Kyllä se tulee tietenkin tarpeeseen. En sanoisi, että on henkistä väsymystä, mutta kyllä pieni lepo tekee aina hyvää ja pääsee sitten loman jälkeen treeneihin uudella mielellä.

Huhut Flinkenberg Areenan uumenista ovat kertoneet, ettei talven harjoituksissa ole hikipisaroita säästelty ja vauhti on ollut kovaa.

– Kyllä se pitää paikkansa. Heti tammikuusta lähtien olemme painaneet kovalla intensiteetillä, Mahuta paljastaa.

Ottelu alkaa kello 18.00 ja on nähtävissä suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta.

Kuva: Calahan kuvat

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT