Haka päätti Liigacupin voittoon!

FC Haka matkusti lauantaina Liigacupin lohkovaiheen päätösotteluun Vaasan Palloseuran vieraaksi VEO Areenalle Vaasaan. Tasainen ottelu päättyi toisen jakson ainoalla osumalla koskilaisten 0-1 -voittoon. Koska Kuopion Palloseura voitti aiemmassa ottelussaan AC Oulun 3-1, ei tässä ottelussa ollut enää jatkopaikan kannalta panosta.

Haka oli tehnyt avauskokoonpanoonsa muutaman muutoksen viikon takaiseen Ilves -otteluun verraten. Tuure Siira ja Ryan Mahuta aloittivat penkillä sekä lisäksi testipelaaja Oliver Whyte joutui jättämään koko ottelun varotoimenpiteenä väliin. Whyten lisäksi Rodrigo Macedo huilasi ottelun niinikään varmuuden vuoksi.

Mahutan poissaolon seurauksena aiemmissa otteluissa topparina pelannut Nikolas Talo otti vasemman puolustajan paikan haltuunsa ja topparina Talon paikalla aloitti Nicolas Dantas. Keskikentällä Siiran ja Whyten korvasivat puolestaan Guilherme Morais sekä Maissa Fall.

Haka sai ensimmäisellä jaksolla luotua muutaman maalipaikan, mutta niistä ei vielä palloa ohi VPS -maalissa pelanneen Rasmus Leislahden saatu.

Haka ja etenkin Elias Mastokangas tulivat toiselle jaksolle selvästi terävämmin. Valkopaitojen Liigacupin paras maalintekijä oli muutamaankin otteeseen lähellä jatkaa maalitehtailuaan, mutta tolppaa lähemmäksi ei Mastokangas lauantai -illassa osunut.

Ottelun avausmaali syntyi 74. minuutilla ja siitä vastasi niinikään pirteästi tässäkin ottelussa esiintynyt Evangelos Patoulidis. Mies itse oli järjestämässä tilannetta, missä VPS:n Martti Haukioja pelasi palloa kädellään rangaistusalueella ja tämän seurauksena päätuomari Petri Viljanen vihelsi pallon pilkulle. Patoulidis asteli pallon taakse ja sijoitti sen varmasti riittävällä voimalla ylös oikealle.

VPS nosti tämän jälkeen riskitasojaan hiljalleen ja yritti hakea tasoitusta loppuun asti, mutta Haka -puolustus viimeisenä lukkonaan Liam Hughes kestivät, ja näin koskilaisten Liigacup -taival päättyi kunniakkaasti 0-1 -voittoon.

Päävalmentaja Andy Smith oli tyytyväinen ennen kaikkea lopputulokseen ja antoi lisäksi pelaajille tunnustusta ehjästä esityksestä haastavista olosuhteista huolimatta.

– Olen totta kai tyytyväinen lopputulokseen!

– Oli todella haastava kenttä pelata. Pallo ei liikkunut sillä niin nopeasti kuin olemme tottuneet ja se vaikeutti tempon pitämistä korkealla.

– Myös vastustajan pelityyli aiheutti haasteita. Varmasti osittain kentästä johtuen, he pelasivat pitkää palloa ja meillä oli pieniä haasteita ottaa niitä vastaan. Koko joukkueen puolustaminen oli kuitenkin hyvää, meidän muoto säilyi ja se piti loppuun asti.

Hakan Liigacup -taival päättyi tällä kertaa alkulohkoon ja joukkue vetäytyy nyt ansaitulle, vajaan viikon mittaiselle lomalle. Smith päästää joukkueensa hyvillä mielin vetämään hetkeksi happea.

– Olen tyytyväinen siihen, miten joukkue on mennyt koko ajan eteenpäin ja miten uudet pelaajat ovat päässeet kukin hienosti joukkueeseen sisään. Nyt vain jatkamme loman jälkeen kovaa työntekoa ja pelimme kehittämistä.

Näillä näkymin Haka tulee pelaamaan seuraavan harjoitusottelunsa lauantaina 9. maaliskuuta.