Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Logan Rogerson: ”Uusi peli on aina uusi mahdollisuus”

Logan Rogerson siirtyi FC Hakaan kesän siirtoikkunan aikana lainalle HJK:sta. Pitkästä loukkaantumisesta toipunut Rogerson uskoo parempaa niin itseltään kuin joukkueeltaan. Seuraava näytönpaikka on edessä lauantaina, kun vastaan asettuu rakas paikallisvastustaja Ilves.

Uusiseelantilainen Rogerson pelaa ensimmäistä kauttaan Suomessa. 23-vuotias hyökkäävä pelaaja käväisi muutama vuosi sitten Saksassa yhden kauden verran ja nyt hänellä on menossa toinen kokemus kotimaansa ulkopuolella. Rogerson on ehtinyt jo huomata eroavaisuuksia suomalaisen ja uusiseelantilaisen jalkapallon suhteen.

– Suomessa – ja Euroopassa ylipäänsä – pelissä on enemmän tunnetta ja kannattajat ovat intohimoisempia. Uuden-Seelannin pääsarja on suljettu sarja, joten putoamisen ja nousun mahdollisuus tuo jo itsessään uuden elementin. Jokainen ottelu on tärkeä ja jokaisella ottelulla on merkitystä. Meille tällä hetkellä jokainen peli on finaali, mutta uusi peli on aina uusi mahdollisuus, muistuttaa Rogerson.

Hakalla on menossa tiukka vaihe, sillä alla on kolme peräkkäistä tappiota ja samalla joukkue on pudonnut karsijan paikalle. Täytyy kuitenkin muistaa, että Hakalla on yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin edellä olevalla IFK Mariehamnilla. Seuraavaksi Hakalla on mahdollisuus kääntää kurssi lauantaina, kun Tehtaan kentälle saapuu paikallisvastustaja Ilves.

– Joukkueella on ollut tuloksellisesti vaikeaa viime ajat, mutta tässä on vielä kautta paljon jäljellä. Paikallispeli on hyvä mahdollisuus kääntää kurssi. Pelaajien on puhallettava yhteen hiileen ja samalla toivomme kannattajilta myös kannustusta. Viimeinen asia mitä nyt tarvitsemme, on että sekä pelaajat että kannattajat kääntyvät joukkuetta vastaan. Me yritämme joka päivä parhaamme. Pari voittoa muuttaisi tilannettamme jo paljon, sillä sarja on niin tasainen. Viikonloppuna meillä on jälleen uusi mahdollisuus saada hyvä tulos, Rogerson valaa uskoa.

Rogerson voitti kotimaassaan mestaruudesta, mutta sarjapaikasta taisteleminen on hänelle uusi kokemus.

– On selvää, että kun voittoja tulee, niin kaikki on helpompaa. Toisaalta altavastaajana on usein hyvä lähteä peleihin. Joukkueet saattavat tulla Valkeakoskelle selvät kolme pistettä mielessään, ja olemme osoittaneet kauden aikana pystyvämme voittamaan kovia joukkueita.

Vaikka Rogerson on ehtinyt olla joukkueen kanssa vasta vähän aikaa, on hän ehtinyt nähdä joukkueessa piilevän potentiaalin. Se pitää vain saada esiin vielä tulosten muodossa.

– Olemme mielestäni hävinneet pelejä, joita meidän olisi pitänyt voittaa. Pienellä onnella pelit olisivat voineet kääntyä myös meille, muistuttaa Rogerson.

Hakan ja Ilveksen odotettu Pirkanmaan derby pelataan tänään Tehtaan kentällä. Ottelu alkaa kello 17.00.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT