Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Pirkanmaan herruus tällä kertaa Tampereelle

FC Haka – Ilves 0-1

Pirkanmaan herruus oli lauantaina pelissä, kun Ilves saapui Tehtaankentälle vieraaksi. Ottelussa oli derbyn tuoman latauksen lisäksi kovasti panosta, sillä molemmat joukkueet taistelivat tärkeistä pisteistä. Hakalla tavoitteena oli palata voittokantaan ja Ilves haki pisteitä ylempään loppusarjaan päästäkseen.

Otteluun mentäessä rakkaat viholliset olivat sarjataulukossa neljän sijan päästä toisistaan, Haka kymmenentenä ja Ilves seitsemäntenä. Ailahdellen kauden aloittanut Ilveksen päävalmentajan pesti vaihtui elokuun lopussa monivuotiselta päävalmentajalta Jarkko Wissiltä Toni Kalliolle. Haka-otteluun mentäessä Ilves oli saanut alleen kahden voiton putken, viimeisimpänä voittona tiistaina HIFKiä vastaan lukemin 1-0.

Hakan edellinen ottelu viikon takaa Tehtiksellä päättyi kirpaisevasti 1-2 lukemiin IFK Mariehamnin hyväksi. Päävalmentaja Teemu Tainio peräänkuulutti lisää asennetta peliesitykseen ja mikäs sen osuvampi mahdollisuus, kuin Ilvestä vastaan. Samalla Haka lähti hakemaan revanssia edellisestä derbystä Ratinassa, jossa heinäkuussa koskilaiset kokivat 1-0 tappion.

Alusta asti vääntö oli tasaista, mutta molemmat joukkueet tekivät oikeanaikaisia katkoja. Pallo pyöri hieman enemmän Hakalla, joka rakensi hyökkäyksiä rauhallisesti alhaalta asti puolustajien De Lucasin ja Fribergin toimesta taikka Hilanderin kautta. Ilves taasen sortui pitkiin syöttöihin, jotka menivät useasti sivurajan yli.

Sekä Mika Hilander että Rasmus Leislahti maaleillaan eivät joutuneet suurempiin torjuntatöihin, ja tauolle lähdettiin 0-0 tasalukemissa.

Toiselle puoliajalle mentäessä molemmat joukkueet tulivat vielä pirteämmällä otteella peliin mukaan. Noin 58.minuutin aikoihin Ilves sai pelin otetta hetkeksi itselleen, ja Jean Blanco oli lähellä viedä vieraat johtoon, mutta ei kuitenkaan saanut Sylvanus Nimelyn syöttöä ohjattua maaliin.  

Haka reagoi tilanteeseen vaihtamalla ulos Tino Purmeen ja Antto Hilskan. Tilalle tuli Janne-Pekka Laine ja Ishmael Yartey. Tästä hetken päästä myös pitkien pallojen kohde Alexandar Vucenovic vaihdettiin Salomo Ojalaan.

Haka sai hienon mahdollisuuden johtoon menemiseen, kun Maximus Tainion läpisyöttö tavoitti Logan Rogersonin, joka oli päässyt irti Ilveksen puolustajista. Erinomaisesti ajoitetun juoksun jälkeen Rogersonin laukaus jäi kuitenkin liian heppoisaksi, ja Leislahdelle ei jäänyt ongelmia pitää maalia koskemattomana. Hyökkäys toi kuitenkin selvästi lisää intoa koskilaisten peliin.

Lopulta Ilves katkaisi kuitenkin Hakan innon Tuomas Ollilan keskityksestä Tabi Manga 0-1 osumallaan. Sekavassa tilanteessa koskilaiset eivät saaneet palloa purettua, ja onnea oli tamperelaisilla myötä.

Hyvällä taisteluilmeellä pelannut Haka sai valmentaja Teemu Tainiolta kehut työnteosta. Tämän päivän derbyn tunnelma oli verrattavissa kauden aiempaan kohtaamiseen. Päästetty maali jäi kismittämään positiivisen peliesityksen jälkeen.

– Tasanen peli, ihan kuin molemmat tämän kauden molemmat derbyt. Pienet jutut ratkaisee, ja molemmissa Ilves on saanut ratkaisun tehtyä. Ottaa päähän jätkien puolesta, joilla työmoraali ja työn määrä olivat erittäin hyvät. Meillä oli omat hetkemme, mutta ratkaisevissa hetkissä pitää olla skarpimpi.

– Kummallakaan ei ollut hirveästi maalipaikkoja. Meillä oli Loganin läpijuoksu ottelun paras tilanne siihen mennessä, Tainio lisää.

Tainio peräänkuuluttaa, että nyt ei ole aika jäädä harmittelemaan lopputulosta. Seuraava peli SJK:ta vastaan on edessä jo ensi keskiviikkona.

– Pallo tuntuu löytyvän aina meidän omaan verkkoon monen pompun kautta, se syö rotan lailla. Mutta tässä ei ole mitään tarvetta laittaa päätä pensaaseen, seuraava peli tulee nopeasti. Otetaan positiiviset asiat mukaan ja jatketaan eteenpäin, Tainio summaa.

– Liian vähän palloa laitetaan vaara-alueelle. Siinä meidän pitää skarpata, Tainio tiivistää.

Kuvat: Jussi Rämä

Ilveksen raportti TÄÄLTÄ.

Ottelun tilastot TÄÄLTÄ.

Ottelun tallenne ja kooste Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT