Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Logan Rogerson tietää ottelun panokset – ”Molemmille joukkueille massiivinen peli”

FC Haka aloittaa Haastajasarjan tänään AC Oulua vastaan Tehtaan kentällä kello 17.00 alkavassa ottelussa. Ottelu on molemmille äärimmäisen tärkeä ja sen tiedostaa myös FC Hakan Logan Rogerson.

Rogerson avasi maalitilinsä Hakan paidassa edellisottelussa HIFK:ta vastaan. Rogerson ajoitti juoksunsa täydellisesti Janne-Pekka Laineen keskitykseen ja puski pallon voimalla HIFK-maaliin.

– Ihmiset eivät ehkä tunne minua pääpelitaidoistani, mutta se on salainen aseeni. Tein itse asiassa ensimmäisen ammattilaismaalini Uudessa-Seelannissa päällä ja mukava yhteensattuma, että tein nyt ensimmäisen maalini Suomessa myös päällä, Rogerson kertaa osumaansa.

HIFK-ottelu oli samalla Hakalle kolmas peräkkäinen voitto ja kolmas peräkkäinen nollapeli.

– Nollapeli antaa aina mahdollisuuden voittaa. Olemme tehneet paljon töitä puolustuspelin eteen ja olemme puolustaneet edellispeleissä hyvin ja tiiviisti. Jos pystymme pitämään nollan, niin meille riittää yksi maali voittoon, joten puolustus on tärkeä, Rogerson muistuttaa.

HIFK-voitto oli Hakalle myös siinä mielessä merkityksellinen, että Haka nousi runkosarjassa yhdeksänneksi ja saa siten yhden kotiottelun enemmän Haastajasarjaan. Samalla koskilaiset välttävät pitkät vierasmatkat Ouluun ja Maarianhaminaan.

– Ouluun olisi ollut pitkä matka matkustaa heti torstain pelin jälkeen, joten kotona pelaaminen on meille iso etu. Fanimme ovat eläneet peleissä hyvin mukana viime aikoina ja tunnemme sen kentällä, joten kotikentällä pelaamisesta on meille selkeästi hyötyä.

Kotiyleisöä tarvitaan taas sunnuntaina, kun ottelussa on isot panokset. Hakalla on karsijan paikalle kuusi pistettä eroa, mutta oululaisten voitolla ero kaventuisi kolmeen ja loppukaudesta tulisi äärimmäisen jännittävä. Voitolla Haka nousisi taistelemaan jopa Haastajasarjan voitosta.

– Joukkueessa on hyvä tunnelma ja itseluottamus on tällä hetkellä korkealla. Kuusi pistettä karsijan paikkaan ei ole vielä tarpeeksi, vaan tarvitsemme edelleen voittoa. Tämä on molemmille joukkueille massiivinen peli. AC Oululle tämä on ilman muuta pakkovoiton paikka ja myös meidän täytyy voittaa. Iso peli on tulossa, Rogerson ennakoi.

Haka ja AC Oulu kohtasivat toisensa vain viikko sitten, kun Haka haki Oulusta kovan taistelun jälkeen 1-0-voiton. Rogerson tiedostaa oululaisten vaarallisuuden.

– Heillä on hyviä pelaajia ja erityisen vaarallinen joukkue vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa. Ne ovat asioita joiden kanssa meidän on oltava tarkkoja, painottaa Rogerson.

FC Hakan ja AC Oulun välinen ottelu alkaa kello 17.00.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT