Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Lauantaina edessä Veikkausliigan Klassikko, kun HJK saapuu Tehtikselle!

FC Haka pelaa lauantaina kauden neljännen ottelunsa, kun vieraaksi saapuu yhden ottelun enemmän pelannut Helsingin Jalkapalloklubi. Kaksi Suomen menestyneintä jalkapalloseuraa kohtaavat siis Klassikko -ottelussa, kun pallo pyörähtää liikkeelle kello 15.00 Tehtaan kentällä.

Kauden 1-3 -tappiolla Kuopion Palloseuraa vastaan avannut HJK on onnistunut sen jälkeen nappaamaan kaksi kotivoittoa, mutta joutui viime keskiviikkona tyytymään 3-3 -tasapeliin Seinäjoen Jalkapallokerhon vieraana. Otteluun lähdettäessä helsinkiläiset ovat kuitenkin Hakaa kaksi pistettä edellä sarjataulukossa.

FC Hakan pistesaldo on neljä, kun tilille on napsahtanut häviö Vaasan Palloseuraa vastaan kotiavauksessa, voitto Ekenäs IF:stä ja viimeisimpänä viime lauantain tasapeli FC Lahden kanssa Tammelan stadionilla.

Haka on ollut Klassikoissa pahasti altavastaajina viimeisinä vuosina ja HJK on totutusti ollut ikävä vieras Tehtaan kentällä. Mutta helsinkiläiset eivät suinkaan ole voittamattomissa. Viime kaudella Haka nappasi ensimmäisen pisteensä HJK:sta sitten vuoden 2012, kun Tehtiksellä pisteet tasattiin 1-1 -tuloksella. Edellinen voitto HJK:sta on vuodelta 2008, jolloin Haka voitti Helsingissä 1-2.

Valkopaidat pääsevät otteluun hyvistä asetelmista, sillä Klubilla on edessään kolmas ottelu viikkoon, kun taas koskilaiset ovat saaneet palautua ja valmistautua viime lauantaista lähtien.

Myös pelaajatilanne on aiempaa parempi, sillä Imani Lanquedoc on kuntoutunut ja lauantaina käytettävissä. Liam Hughes ja Rodrigo Macedo sen sijaan ovat vielä sivussa.

– Vastassa on kovin joukkue Suomessa! Heillä on isoimmat resurssit ja laajin paelaajmateriaali. Tulee olemaan kova ottelu, mutta olemme valmiina haasteeseen. Kun onnistumme omassa pelissä ja pelillisissä tavoitteissamme, meillä on mahdollisuus voittoon, päävalmentaja Andy Smith tuumii.

Vaikka HJK on sarjataulukossa toisena, niin se on silti päästänyt toiseksi eniten maaleja, kaikkiaan seitsemän kappaletta. Smith ei kuitenkaan usko, että lauantaina on automaattisesti luvassa avoimet ovet.

– Olen katsonut kaikki Veikkausliigaottelut ja todennut, että maaleja tulee paljon myös muille joukkueille. Jalkapallossa se on usein päivästä kiinni ja joskus niitä maaleja omiin vain tulee. Keskitymme omaan peliin emmekä vastustajaan, ja jos onnistumme omassa pelissämme, niin meillä on mahdollisuus mihin vaan.

FC Haka – HJK la 27.4. klo 15.00.
Osta liput täältäAlle 17-vuotiaat ilmaiseksi Tehtaan kentälle koko kauden 2024!

Otteluinfo täältä.

HJK:n ennakko.

Ottelu suorana Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT