Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Latosaari tietää cupin merkityksen koskilaisille

Hakalla on tähänastisen kauden suurin koitos edessään keskiviikkona, kun se pelaa Suomen Cupin puolivälierissä FC Honkaa vastaan. Voitolla cup-juna nytkähtäisi taas yhden pykälän eteenpäin ja Haka olisi jo neljän parhaan joukossa.

Suomen Cupilla on Hakalle ja valkeakoskelaisille erityinen paikka sydämessä. Cupin juuret ovat vahvasti Valkeakoskella, joten kilpailun merkitys on Hakalle ehkäpä suurempi kuin millekään muulle seuralle. Siitä kertoo omalta osaltaan myös se, että Haka on voittanut eniten Suomen Cupin mestaruuksia. Yhteensä Antero Nymanin nimeä kantava muistopokaali on ollut koskilaisten nosteltavana 12 kertaa.

Hakan oma kasvatti Mikko-Petteri Latosaari tuntee cup-historian ja kilpailun tärkeyden.
– Pienestä lähtien olen kuullut juttuja finaaleista ja cup-junista. Itsekin olen kerran ollut cup-junassa mukana, kun Haka voitti vuonna 2005. Ne ovat hienoja tapahtumia. Meillä on vielä iso savotta edessä ennen kuin olemme finaalissa, mutta kaikkemme teemme, että menisimme loppuun saakka, ”Mikkis” toteaa.

Haka on myös ainoa joukkue, joka on Ykkösen joukkueena juhlinut Suomen Cupin voittoa. Tänäkin vuonna Haka on osoittanut sen mahdolliseksi, kun matkalla puolivälieriin ovat kaatuneet muun muassa tällä hetkellä Veikkausliigassa kolmantena oleva Ilves sekä viime kauden hopeajoukkue RoPS.
– Tarvitsee vain hyvän pelin osua kohdalle. Cupissa ei ole mitään rajoja. Pari liigajengiä on jo voitettu ja seuraavaksi Hongan pitää kaatua.

Honka pelaa Kakkosessa, mutta sarjatason ei kannata antaa hämätä. Viime kaudella joukkue esiintyi Kakkosessa suvereenisti, mutta hävisi nousukarsinnoissa tällä hetkellä Ykkösen kärkipaikkaa pitävälle KPV:lle. Tällä kaudella se hävisi avauspelinsä, mutta on ottanut sen jälkeen kuusi peräkkäistä voittoa maalierolla 23-0.
– Heille tuli viime kaudella pieni notkahdus pahimmalla mahdollisella hetkellä ja se maksoi heille nousun. Hongalla on tällä kaudella vähintään samantasoinen, ellei kovempikin, joukkue kuin viime kaudella. He kuuluisivat varmasti korkeammalle sarjatasolle joukkueensa puolesta.

Honka on hakalaisille tuttu joukkue, sillä joukkueet kohtasivat jo viime kaudella Suomen Cupissa ja tuolloin Haka oli niukasti 3-2-parempi. Joukkuetta valmentajaa Hakan entinen päävalmentaja Juho Rantala ja pelaajistossa on muun muassa viime kaudella valkonutussa pelannut Kasperi Liikonen sekä kaudella 2011 Hakassa taituroinut John Weckström. Lisäksi espoolaisten riveissä on kokeneita liigapelaajia Joel Perovuo, Antonio Inutile ja Niki Otaru etunenässä.
– Heillä on taas nimellisesti ja pelillisesti vahva joukkue kasassa. Hongalla on hyvä valmennus ja ”Jallu” saa heistä varmasti kaiken irti. Hyvä jengi on tulossa vastaan.

Hakalla on ollut viime peleissään vaikeuksia puolustuspelaamisensa kanssa ja viimeksi KTP rankaisi valkopaitoja kolmella osumalla. Honkaa vastaan virheisiin ei ole varaa, mikäli mielitään välieriin.
– Kaikki lähtee koko joukkueen puolustamisesta ja puolustuslinjaa pitää saada tiiviimmäksi. Vastustaja on päässyt rankaisemaan alussa käytännössä heti ensimmäisistä hyökkäyksistään. Virheet kostautuvat välittömästi, kuten Kotkassakin. Suoritustasoa on saatava tasaisemmaksi ja puolustuspeliä tiiviimmäksi. Siinä suurimmat parannuskohdat.

Haka pääsee pelaamaan tärkeän ottelun Tehtaan kentälle ja Latosaari uskoo kotistadionin ja –yleisön tuovan tarvittavan edun jatkoon pääsemiseksi.
– On tosi tärkeä päästä pelaamaan näitä cupin pelejä kotikentälle, sillä nämä ovat aina kerrasta poikki ja siitä on pystyttävä ottamaan kaikki hyöty irti. Kenttä on meille tuttu ja pelaamme omien faniemme edessä ja kaikki haluavat näyttää kotiyleisön edessä parastaan, Latosaari muistuttaa.

Hakan ja Hongan välinen Suomen Cupin puolivälieräottelu pelataan keskiviikkona 15.6. Tehtaan kentällä kello 18.30. alkaen.

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT