Haka nousi lopussa tasoihin

Kotka on ollut Hakalle paha paikka viime vuosina, mutta nyt tuliaisina oli yksi piste. Ykkösen maali-ilottelu FC KTP:ta vastaan päättyi tasalukemiin 3-3.

Hakan Emenike Mbachu avasi maalihanat 29. minuutin kohdalla nopean pallonriiston ja tarkan laukauksen myötä.

Ex-Haka Niko Ikävalko kuritti vanhaa seuraansa kahdesti ensimmäisen puoliajan lopulla. Ensin Jussi Aalto vapautti Ikävalkon pahantekoon ja perään ”Nitille” maalipaikan tarjoili Oskari Kekkonen.

MacPherlin Dudu toi Hakan tasoihin 51. minuutilla tulisella vedolla alakulmaan.

Seuraavan maalin viimeisteli KTP:n Ville Oksanen, kun toista puoliaikaa oli pelattu 25 minuuttia. Vapaapotkukuvion päätteeksi Kekkonen syötti ja Oksanen puski pallon maaliin.

Eero-Matti Auvisen ensimmäinen maali Ykkösessä tuli makeaan paikkaan. Auvinen viimeisteli sivurajaheiton jälkeen Hakan tasoituksen, kun varsinaista peliaikaa oli enää minuutti jäljellä.

Haka pelaa seuraavan ottelunsa jo keskiviikkona 15.6. Tehtaan kentällä kello 18.30. Tuolloin on vuorossa Suomen Cupin puolivälieräottelu FC Honkaa vastaan. Myös Ykkönen jatkuu Hakan osalta Tehtiksellä. Sunnuntaina 19.6. vastaan asettuu TPS.

Hakan kokoonpano: Joonas Immonen, Jami Kyöstilä, Eero-Matti Auvinen, Mikko-Petteri Latosaari, Juho Saarinen, Niilo Mäenpää (85. Jere Intala), Chris James (var.), Emenike Mbachu, Anton Popovitch (46. Joni Mäkelä (var.), Topi Järvi (62. Aapo Mäenpää), MacPherlin Dudu (var.).