Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka pyrkii voittoputkeen sunnuntaina Kotkassa

Historiallisen tasainen Ykkösen kausi saa jatkoa sunnuntaina, kun Haka matkustaa takaisin Ykköseen palanneen KTP:n vieraaksi.

Haka hyökkäsi takaisin voittokantaan viiden ottelun voitottomasta putkesta JJK:n kustannuksella viime sunnuntaina. Hakan 3-2-voittoon päättyneessä ottelussa kotijoukkueen maaleista vastasivat kaikissa maaleissa mukana ollut Emenike Mbachu, Finnlinesin kummipelaaja Mikko-Petteri Latosaari ja Valkeakosken kaupungin kummipelaaja Joni Mäkelä. KTP:n sunnuntai sujui mollivoittoisemmin, sillä KPV oli kotonaan kotkalaisia parempi maalein 1-0.

Ykkösen tasaisuudesta kertoo paljon se, että Haka nousi yhdellä voitolla putoamisviivan tuntumasta kärkikahinoihin neljänneksi, tasapisteisiin kolmantena olevan JJK:n kanssa ja ainoastaan neljän pisteen päähän sarjan piikkipaikkaa pitävästä KPV:stä. KTP puolestaan valahti juuri putoamisviivan yläpuolelle kahdeksanneksi, mutta on ainoastaan yhden voiton päässä Hakasta.

Tämän kauden Ykkösessä teemana tuntuukin olevan se, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa ja se on tietenkin omiaan lisäämään koko sarjan kiinnostavuutta. Hakan päävalmentaja Kari Martonen tietää kuitenkin reseptin siihen, miten tuota trendiä voidaan muuttaa.

– Kaikki lähtee omasta tekemisestä ja sen avulla me voimme ottaa voittoja. Kotkaan otetaan viime pelistä hyvä tekeminen mukaan ja pelataan edelleen tiiviimmin joukkueena etenkin puolustussuuntaan, Martonen luettelee voittamisen avaimia.

Kun puolustaa huolella, pystyy myös hyökkäämään hyvin, eikä Haka aio unohtaa hyökkäämistä vieraskentälläkään.

– Meidän täytyy tunnistaa ne tilanteet, kun päästään etenemään nopeasti, mutta ei mikään joukkue voi koko aikaa juosta nopeisiin hyökkäyksiin. Välillä pitää löytää myös ne hetket, kun pidetään rauhassa palloa, juoksutetaan vastustajaa ja rakennetaan paikkoja hitaammin. Peliin pitää löytää oikea rytmi, Martonen analysoi.

Sunnuntainen voitto JJK:sta antoi kaivatun itseluottamusruiskeen ja vapautti totta kai tunnelmia myös joukkueen sisällä.

– Kyllä JJK-pelin voittoisa tulos toi ihan selvästi lisää iloisuutta, itsevarmuutta ja rohkeutta kentälle. Totta kai sen myötä lähtökohta haastavaan vieraspeliin on parempi, Martonen iloitsee.

Taannoin Kotkan Arto Tolsa Areenalle vaihdettu tekonurmi helpottaa osaltaan Hakan vieraspelireissua, vaikka helppoa Kotkassa ei varmasti ole.

– Kotka on ollut aina paha paikka vierasjoukkueelle, mutta pelialusta siellä on samanlainen kuin meillä Tehtiksellä, joten siitä kotkalaiset eivät ylimääräistä etua saa, Martonen pohtii.

KTP pelasi vielä viime kaudella Veikkausliigaa, mutta törmäsi syksyn liigakarsinnoissa Ykkösestä ylöspäin pyrkineeseen PK-35 Vantaaseen ja näin ollen Kymin alajuoksulla pelataan vuoden tauon jälkeen jälleen Ykköstä. Veikkausliigakokemus onkin yksi KTP:n valttikorteista.

– Kova ja hyvin yhteen pelaava joukkue sieltä tulee vastaan. Kotkalla on hyviä yksilöitä ja Veikkausliigakokemusta riveissä, Martonen kertoo.

Sunnuntain kokoonpano alkaa myös vähitellen hahmottua valmennuksen mielissä. Ihan kaikki pelaajat eivät ole käytössä, mutta valinnan varaa löytyy siitä huolimatta. Varmoja poissaolijoita ovat ainoastaan koko loppukauden polvivamman takia missaava maalivahti Tuomas Karjanlahti sekä lonkkaansa vielä hetken paranteleva Etchu Tabe.

– Etchu on touhunnut jo vähän pallonkin kanssa, mutta tämä peli tulee toipumisen kannalta vielä vähän liian nopeasti. Jesse Ahosen tilannetta tarkastellaan vielä lauantaina. Armeijan leivistä vajaan viikon päästä reserviin siirtyvät Tuomas Lähdesmäki, Erkka Helminen ja Anton Popovitch ovat sen sijaan käytettävissä sunnuntaina, Martonen päättää.

KTP:n ja Hakan välinen Ykkösen ottelu alkaa sunnuntaina Kotkan Arto Tolsa Areenalla kello 13.30.

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT