Lähes kolmetuhatta seurasi Tehtiksellä Hakan upeaa voittoa!

FC Haka nousi Veikkausliigan neljänneksi, kun se kaatoi sunnuntai -päivän Musariottelussa Kuopion Palloseuran upeasti 2-1 2836 katsojan edessä!

Ottelun ensimmäinen jakso oli pelillisesti hyvinkin tasainen ja väritön, eikä kumpikaan joukkueista saanut montaakaan maalipaikkaa luoduksi. Avauspuolikkaan ainoan laukauksen maalia kohti sai Hakan Lee Erwin ottelun seitsemännellä minuutilla, mutta tämän maalissa pelannut Johannes Kreidl torjui.

Jos kenttätapahtumat eivät vielä sytyttäneet yleisöä, niin puolisen tuntia kestänyt rankkasade ainakin piti yleisön hereillä. Vesi muutti myös pelin luonnetta, sillä kentän pinta oli ajoittain veden peitossa, eikä kummankaan joukkueen pelinrakentelu ainakaan helpottunut siitä.

– Suomen kesä näytti parhaat puolensa ekalla puoliajalla ja se oli vähän raskasta kaikille, Teemu Tainio virnuili ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Toisella jaksolla aurinko lämmitti jälleen Tehtaan kenttää ja kentälle juoksi selvästi terävämpi kotijoukkue. Peli ehti vanheta vain nelisen minuuttia, kun Oliver Whyten tilalle puoliajalla vaihdettu Elias Mastokangas vei valkopaidat 1-0 -johtoon. Seth Saarinen pystyi Diogo Tomasin vartioinnista huolimatta tarjoilemaan pallon päätyviivalta maalin edustalle, mistä tuore hankinta tuikkasi pallon ohi Kreidlin.

11 minuuttia myöhemmin samat miehet olivat juonimassa Hakan 2-0 -osumaa. Saarinen vapautti Logan Rogersonin laidalla pystyyn, uusiseelantilainen keskitti yli KuPS -puolustuksen ja Mastokangas pääsi puskemaan pallon takatolpalta tarkasti maaliin.

– Unelma debyytti, kaksi maalia. En tiedä mitä Interissä mietitään tällä hetkellä, mutta me ollaan ainakin tyytyväisiä, Tainio myhäili.

Jos ensimmäiset 15 minuuttia Haka -paidassa olivat 21 -vuotiaalle keskikenttämiehelle ikimuistoiset, niin lisääkin oli vielä tarjolla. Vain kaksi minuuttia myöhemmin Erwin vapautti miehen läpiajoon, mutta tämän yrityksen Kreidl onnistui torjumaan kulmaksi.

Vierasjoukkue laittoi pelin lopun vielä jännäksi, sillä KuPS onnistui kaventamaan kymmenisen minuuttia ennen loppua. Kulmapotku jatkettiin etutolpalta kohti taka-aluetta ja vauhdilla tilanteeseen noussut laitapuolustaja Daniel Carillo käytännössä juoksi pallon päällään maaliin.

Sama mies oli lähellä tuoda kuopiolaiset tasoihin ottelun viimeisellä minuutilla, mutta tällä kertaa laukaus osui tolppaan. Tuo tilanne jäi myös ottelun viimeiseksi, sillä päätuomari Antti Munukka vihelsi pelin päättyneeksi, kun Aatu Hakala sai pallon asetelluksi maalipotkua varten.

– Kyllä me ollaan hemmetin tyytyväisiä! Tiedostetaan, että voitettiin loistava joukkue, Tainio jakoi tunnustusta myös vastustajalle äärimmäisen makealta maistuneen voiton jälkeen.