Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

KuPS vei pisteet mennessään – ”Surkuttelu ei auta tässä vaiheessa”

Kahden maalittoman ottelun jälkeen Haka onnistui kotikentällään iskemään kaksi maalia Kuopion Palloseuran verkkoon, mutta siihen ilonaiheet jäivätkin. Vierasjoukkue rankaisi virheistä armotta ja iski pallon tuplaten Hakan maaliin, joten täydet kolme pistettä lähti Kuopioon 2-4 -tuloksella.

Haka -maalissa debytoineen Jakob Tånnanderin ensiesiintyminen olisi voinut olla mukavampikin, mutta ruotsalaismaalivahdin syyksi ei osumia voi laittaa.

 

Pelin alku oli kotijoukkueen kannalta jälleen murheellinen. Ottelu ehti kuudennelle peliminuutille, kun Niklas Fribergin syöttö alaspäin maalivahti Jakob Tånnanderille jäi lyhyeksi, Usman Sale nappasi pallon Fribergin nenän edestä ja viimeisteli varmasti oikealle.

Peli ei kuitenkaan ratkennut tähän, vaan päinvastoin kotijoukkue piristyi takaiskusta ja tuli erittäin vakuuttavasti tasoihin jo seitsemän minuuttia myöhemmin. Antto Hilska käänsi pelin nopeasti keskikentän tuntumasta ja parilla lyhyellä syötöllä pallo kierrätettiin Anton Popovitchille, joka viimeisteli yhtä varmasti, kuin Sale hetkeä aiemmin.

Tasoitusmaali ja ylipäätään maali Tehtiksellä maistui Anton Popovitchille, eikä iloaan peitellyt myöskään Eero Markkanen.

 

Haka pudotti hivenen vauhtia tasoituksen jälkeen ja ensimmäinen jakso pelattiin melko tasaisissa merkeisssä loppuun. Molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta palloa ei maalista enää kaivettu vieraiden paitsiona hylättyä osumaa lukuunottamatta.

Hakan paras paikka ensimmäisellä jaksolla avautui Eero Markkaselle, joka Hilskan hyvästä pystysyötöstä pääsi läpi, mutta pomppiva pallo hidasti sen verran vauhtia, että Juho Pirttijoki pääsi kylkeen kiinni ja Markkasen laukaus meni selvästi ohi maalin.

Jos ensimmäisen jakson alku aiheutti kotijoukkueelle pahoja unia, niin toisen jakson alku oli suoraan painajaisesta. Ensimmäiset minuuttinsa loukkaantumisen jälkeen tänään pelannut Rangel iski pallon Hakan verkkoihin kahdesti viiden minuutin sisään.

Ensimmäisessä pallo tuli yllättäen Fribergin jalkaan, mistä putosi vieressä olleen hyökkääjän ulottuville ja tällä oli helppo työ puskea pallo läheltä maaliin. Toisessa maalissaan Rangel tuli keskitykseen vahvasti takatolpalta, jyräsi edessä olleen Jonas Häkkisen ja puski pallon oikeaoppisesti maaliviivan kautta voimalla sisään.

– Aivan käsittämätöntä. Kopissa puhuttiin, että montako kertaa ollaan tällä kaudella oltu tässä samassa tilanteessa. Hyvä nelivitonen takana ja sit pelin jälkeen kaikki on allapäin, kun ollaan hävitty peli ja että tänään tehdään toisin, manasi Teemu Tainio pelin jälkeen ja syystäkin pettyneenä.

Lopullinen niitti koskilaisten pistehaaveille tuli 72. minuutilla, kun Ats Purje pääsi laukomaan pallon maaliin Henri Malundaman ja Jonas Häkkisen ahdistelusta huolimatta.

Pientä lohtua kotijoukkueen synkkään toiseen jaksoon saatiin Samuel Chidin laukoessa pallon näyttävästi lähes 20 metristä vasempaan yläkulmaan. Tämän jälkeen Haka sai luotua hyvää painetta kuopiolaisten maalille, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta ei lisäosumia tänään nähty.

Veikkausliiga jatkuu Hakan osalta jo tiistaina, kun HJK saapuu Tehtikselle. Ajatukset onkin Tainion mukaan nopeasti käännettävä tulevaan.

– Tiistai tulee nopeasti. Tietenkin nyt mentaalinen väsymys on jätkillä aika kova. Pitää vain ladata akut ja surkuttelu ei auta tässä vaiheessa. Tänä iltana saa ottaa päähän, mutta huomenna pitää mennä jo kohti uutta.

Kuvat: Jussi Rämä

Ruutu+ huippuhetket TÄÄLTÄ.

Hakan kokoonpano
2 Jami Kyöstilä
3 Niklas Friberg
5 Jonas Häkkinen
7 Antto Hilska (19 Jonni Thusberg 69′)
6 Jacob Bushue
10 Samuel Chidi
11 Eero Markkanen
14 Anton Popovitch
15 Tino Purme (20 Henri Malundama 56′)
23 Salomo Ojala  (16 Maximus Tainio 69′)
32 Jakob Tånnander
*****************************************
1 Michael Hartmann
8 Medo
9 Saibou Keita
17 Akseli Lehtojuuri

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT