Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kuningas Salomo ja kymmenen muuta jättävät Tehtaan kentän

Usein tulevan kauden joukkueen rakennuksen päähuomio kiinnittyy uusiin pelaajasopimuksiin, mutta on syytä muistaa myös joukkueen jättäviä pelaajia. Menestyksekkään kauden 2022 jälkeen joukkueen jättää kaikkiaan yksitoista pelaajaa.

Tulevalla kaudella Tehtaan kentällä, ainakaan valkoisessa paidassa, ei enää nähdä Salomo Ojalaa, Luiyi de Lucasia, Lee Erwinia, Seth Saarista, Mika Hilanderia, Elias Collinia, Donaldo Ackaa, Topias Listoa, Kalle Kohosta, eikä lainapelaajia Elias Mastokangasta, sekä Jude Arthuria.

Osa pelaajista on jo tehnyt sopimuksen uuden seuran kanssa, mutta osalla suunnitelmat ovat vielä avoinna. Yksi näistä pelaajista on FC Hakaa viiden kauden ajan edustanut Salomo Ojala, jonka osalta seura on avoinna, mutta muutoin tavoite tulevaisuudelle on selvä.

– Ehdottomasti jatkan pelaamista kyllä. Mullahan on vielä pitkä ura edessä, mies toteaa hetkeäkään miettimättä.

Ojala muistetaan Valkeakoskella etenkin nousukauden 2019 Ykkösen maalikuninkaana, mutta voittihan mies Hakan sisäisen maalipörssin myös ensimmäisellä Veikkausliigakaudella 2020.

Kysyttäessä ikimuistoisimpia hetkiä Haka -uralta, on miehen vaikea nimetä yhtä ja ainoaa. Hetken mietittyään, alkaa muistoja tipahtelemaan mieleen ja yksi ikimuistoisimpia on juuri tuolta ensimmäiseltä Veikkausliigakaudelta, kun Haka varmisti sarjapaikkansa Kuopion Palloseuraa vastaan. Ojala viimeisteli ottelussa kaksi maalia, joista jälkimmäinen oli 2-3 -voittomaali ottelun lisäajalla.

Hyökkääjän puheesta selvästi aistii, että eron hetki on haikea, sillä Valkeakoskelle liittyy paljon muistoja ja vuodet ovat antaneet miehelle todella paljon.

– Lämmöllä muistelen mun aikaani siellä, vaikka kaksi viimeistä kautta ei pelillisesti välttämättä ollut sitä, mitä toivoi. Mutta jalkapallo on sellaista, että pelaajat menee ja pelaajat tulee. Mutta ehdottomasti erittäin hyvät muistot jää!

– Olen todella paljon kasvanut Haka -vuosina. Oon mielestäni tosi paljon kehittynyt pelaajana ja saanut valmentajilta tosi paljon vinkkejä omaan tekemiseen, mistä voi ammentaa edelleen tulevaisuuteen. Olen kehittynyt Hakassa sellaiseksi pelaajaksi, kuin nyt olen.

– Haluan kiittää näistä vuosista kaikkia, jotka ovat olleet joukkueen mukana ja joukkuetta tukemassa, sekä mua tukemassa. Kiitos myös Haka -fanit ja Haka -yhteisö! On ollut kyllä hienoa aikaa mun elämässä ja tuun muisteleen lämmöllä vielä jatkossakin. Toivottavasti törmäillään vielä joskus, mies toivoo ja lupaa poiketa Tehtiksellä jatkossakin.

Kiitos näistä vuosista Salomo, sekä kiitos kaikki muut seuran jättävät pelaajat – myös te olette jättäneet jäljen Tehtaan kentälle, sekä Haka -yhteisön sydämiin!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT