Uskomaton syyskuinen ilta Tehtiksellä vei Hakan mestaruussarjaan!

Hakan parhaat ’22 tuo viime vuodelta 2022 parhaat hetket muisteltavaksi ja huippuhetket tarjoaa Ruutu.

Asetelmat 1.syyskuuta torstai -illan jännitysnäytelmälle olivat selvät, mutta itse näytös oli jälleen kerran sellaista draamaa, mitä ei oikein ennalta voinut käsikirjoittaa. Takaa-ajoasemasta toiselle jaksolle lähtenyt Haka voitti ottelun lopulta 2–1 ja lunasti samalla paikkansa mestaruussarjassa ensimmäistä kertaa historiassaan.

Vaikka vastakkain olivat ehkä kaksi viime kauden Veikkausliigan viihdyttävintä ja maalirikkainta joukkuetta, niin ottelun ensimmäinen puolituntinen oli molemmilta joukkueilta todella varovaista peliä. Sellaisena se olisi varmasti jatkunut pidempäänkin, ellei Aatu Hakalalle olisi sattunut 37. minuutilla pientä lipsahdusta, minkä seurauksena vieraat pääsivät 0-1 -johtoon.

Jos ensimmäinen jakso oli melko harmaa, niin toisella jaksolla oli tapahtumia senkin edestä. Kotijoukkueen tasoitusosuma nähtiin 57. minuutilla ja sen iski kukas muukaan, kuin Lee Erwin ja tällä kertaa pilkulta. Logan Rogerson haastoi röyhkeästi boksissa ja ensimmäisen maalin syöttänyt Koski tuli tilanteeseen liian kovalla voimalla juuri, kun Rogerson oli syöttämässä palloa päätyviivalta maalin edustalle. Erwin asteli pallon taakse ja laukoi pallon varmasti voimalla maalin vasempaan reunaan.

Haka vaihtoi 79. minuutilla kentältä pois Janne-Pekka Laineen ja Oliver Whyten ja heidät korvasi Tino Purme sekä Donaldo Acka. Kaksikko ei ehtinyt olla kentällä minuuttiakaan, kun Honka -maalissa pelannut Maksim Rudakov ohitettiin toistamiseen. Acka riisti pallon omalla puolustusalueella, syötti sen Purmeelle, joka puolestaan vapautti Erwinin nokikkain Rudakovin kanssa. Skottihyökkääjän kierteinen vasuri oli tarkkaakin tarkempi ja kiersi aivan vasemman tolpan juureen.

Mitä lähemmäs ottelun loppua tultiin, niin sitä vimmatummin vieraat hakivat osumaa. Hakan kurinalainen puolustuspeli kesti tänään kuitenkin loppuun asti ja yhdet kauden maukkaimmista kolmesta pisteestä jäivät Valkeakoskelle ja joukkue porskutti kohti mestaruussarjaa.

Alta näet yhden kauden hienoimmista Haka-maaleista – Erwinin 2-1 osuman. Ottelun muut huippuhetket löydät Ruudusta.