Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

KPV vastassa kauden viimeisessä kotiottelussa

Kausi 2017 kääntyy maaottelutauon jälkeen loppusuoralle. Sarjaa on jäljellä kaksi kierrosta ja niistä ensimmäinen pelataan lauantaina. Haka saa tuolloin Tehtikselle vastustajaksi Kokkolan Palloveikot.

Sarjataulukossa Haka on tällä hetkellä kuudentena 34 pisteellä. Neljäntenä oleva AC Oulu on kuitenkin ainoastaan kahden pisteen päässä yläpuolella. Väliin osuu vielä Pietarsaaren Jaro. KPV:n sarjasijoitus lyötiin lukkoon jo edellisellä kierroksella. KPV on sarjan kolmas, tapahtui kahdella viimeisellä kierroksella mitä tahansa.

Ennen maaottelutaukoa Haka vieraili Pietarsaaressa. Vauhdikkaan ja paljon tapahtumia sisältäneen ottelun voittajaksi selviytyi lopulta Jaro lukemin 4-2. Hakan maaleista vastasivat joukkueen maalitykit Kalle Multanen ja Jaakko Rantanen. Punaiset kortit ottelussa nostettiin Jaron Adam Vidjeskogille sekä Hakan Paavo Aholalle. KPV pelasi edellisellä kierroksella EIF:ää vastaan kotikentällä ja voitti tammisaarelaiset maalein 3-0.

– KPV näytti edellisessä pelissään, että joukkue on edelleen motivoitunut, vaikka nousumahdollisuudet ovatkin jo hukkuneet. Heillä on 3-4 pelaajaa, jotka voivat helposti muuttaa pelin kulun heidän edukseen. KPV on myös todella vaarallinen erikoistilanteissa. Peli ei lauantaina ole missään nimessä helppo, Hakan päävalmentaja Keith Armstrong pohtii.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ennen tätä. Kesäkuun alussa Haka voitti silloisen sarjakärjen Tehtiksellä Kalle Multasen maalattua 1-0-maalin. Elokuun alussa joukkueet kohtasivat Kokkolassa. Tuolloin pisteet jaettiin 2-2-tasapelin myötä. Tuossa ottelussa Hakan maalit iskivät Jaakko Rantanen ja Emenike Mbachu.

– Me olemme pelanneet kaksi hyvää ottelua tällä kaudella KPV:ta vastaan ja niitä esityksiä on totta kai tarkoitus jatkaa myös lauantaina. Se on kauden viimeinen kotiottelu, joten haluamme jättää myös kotiyleisölle hyvän maun kaudesta voiton myötä.

Edellinen kierros pelattiin syys-lokakuun taitteessa ja sen jälkeen joukkueilla on ollut kahden viikon maaottelutauko. Ainakin harjoitusten perusteella joukkue on hyvässä vireessä.

– Toivottavasti joukkue on saanut ladattua akut täyteen tauon aikana ja nollattua harmillisen Jaro-tappion. Ainakin harjoituksissa pelaajat ovat vaikuttaneet levänneiltä ja sitä kautta valmiilta KPV-otteluun.

Hakan kokoonpanossa ainakin Kalle Multasella on myös henkilökohtaista panosta lauantain ottelussa. Multanen on nimittäin Ykkösen maalipörssin kärjessä 13 maalilla. Perässä hönkivät EIF:n Felix De Bona (12 maalia) Jaron Christian Eissele (11) ja FC Hongan Joni Korhonen (10)

Hakan kokoonpanossa on muutama poissaolija, mutta KPV saa vastaansa kilpailukykyisen Haka-nipun.

– Meillä on edelleen samat haasteet puolustusvoimien kanssa, kun Joonas Immonen ja Joona Kari ovat armeijassa. Paavo Ahola huilaa Pietarsaaren punakorttinsa myötä ja loukkaantumisten vuoksi pelistä ovat sivussa Omar Khary, Antto Hilska ja Jean Fridolin Nganbe Nganbe, Armstrong päättää. Tuoreen sopimuksen Hakan kanssa tehnyt Leevi Lundell löytyy lauantaina ensimmäistä kertaa Hakan edustusjoukkueen kokoonpanosta.

Hakan kauden viimeinen kotiottelu alkaa lauantaina 14.10. Tehtaan kentällä kello 15.00. Matsietkot potkitaan Tehtiksellä 14.15 alkaen ja jälkipelit pelataan tällä kertaa pitkän kaavan mukaan. Kesän päätösbileet jatkuvat Paviljongilla aina iltayhdeksään saakka. DJ Rautsi vastaa musiikista, Koskijaloste grillaa lämmintä syötävää ja tietovisassa muistellaan kuluneen kauden tapahtumia.

Tervetuloa vielä kerran Tehtikselle kauden 2017 merkeissä!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT