Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kohtaa Venäjän Tehtiksellä kahdesti

Suomen alle 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue pelaa Valkeakosken Tehtaan kentällä Venäjää vastaan sekä tiistaina 10.10 että torstaina 12.10.

Valkeakoskelle saapuva maajoukkue on ensimmäistä kertaa koskaan yhdessä samassa tapahtumassa.

– Meillä on nyt kaikki pelaajat yhdessä ensimmäistä kertaa. Maanantaina treenaamme yhdessä 1,5 tuntia, tiistaiaamuna katsomme vähän erikoistilanteita ja sitten jo pelaammekin Venäjää vastaan, kertoo TU16-maajoukkueen päävalmentaja Marko Saloranta.

Tehtikselle saapuneista futareista valtaosa on maajoukkuetapahtumassa mukana ensimmäistä kertaa.

– Kyllä meillä on erittäin kilpailukykyinen ryhmä kasassa. Monelle pelaajalle tämä on todellinen tulikaste, sillä ainoastaan RoPS:n Vilma Koivisto ja HJK:n Annika Huhta ovat olleet aiemmin vuotta vanhempien maajoukkueryhmässä. Muille tämä on ensimmäinen kerta.

Näiden maaotteluiden saamiseksi kalenteriin tarvittiin vähän tuuriakin, mutta onneksi Venäjän TU17-joukkue oli sopivasti leirillä Suomessa.

– Alun perin Palloliiton budjetissa ei ollut varattu rahaa näihin maaotteluihin, mutta Venäjän tuleviin EM-karsintoihin valmistautuva TU17-maajoukkue oli sopivasti Suomessa leireilemässä muutenkin. Sitä kautta tämä tapahtuma tuli mahdolliseksi, Saloranta iloitsee.

Nyt koolla olevaa Suomen maajoukkuetta samaiset EM-karsinnat odottavat vuoden päässä.

– Me saamme todella hyvän mittarin vastaan tähän alkuun Venäjän vuotta vanhempien maajoukkueesta. Meillä on kuitenkin rajallinen määrä yhteisiä tapahtumia ennen EM-karsintojen alkua, joten jokaisesta yhteisestä hetkestä pitää ottaa kaikki irti. Näyttöpaikan saa jokainen jo näissä maaotteluissa. Ne jotka eivät ole avauskokoonpanossa tiistaina, ovat siellä torstaina, jos ei loukkaantumisia satu.

Ennen EM-karsintojen alkua Suomella on edessä muun muassa kaksi kovaa turnausta ja tietenkin EM-karsintojen lohkoarvonta.

– EM-karsintalohkot arvotaan marraskuussa, joten silloin olemme viisaampia sen suhteen. Ensi toukokuussa pelataan Eerikkilässä kovatasoinen UEFA Development -turnaus ja heinäkuussa osallistumme Islannissa järjestettävään avoimeen PM-turnaukseen.

Tehtiksen valikoitumisen pelipaikaksi Saloranta otti ilolla vastaan.

– Täällä on loistavat olosuhteet pelata ja harjoitella. Välimatkat ovat lyhyet, joten me voimme liikkua helposti kävellen hotellilta hienolle stadionille ja takaisin. Kyllä tästä kaupungista ja Tehtaan kentästä huokuu pitkät jalkapalloperinteet, Saloranta hehkuttaa.

Suomi TU16 – Venäjä TU17 Tehtaan kentällä tiistaina 10.10. kello 18.00 ja torstaina 12.10. kello 13.00. Otteluihin on vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan Suomi voittoon!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT