Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kauppinen otti ilolla vastaan uutisen Huttusen paluusta

Hakan maalivahti ja oma kasvatti Ville ”Viki” Kauppinen nousi Hakan edustusjoukkueen harjoitusrinkiin ensimmäistä kertaa jo Olli Huttusen vuonna 2009 päättyneellä päävalmentajakaudella. Kauppinen oli mukana myös Huttusen ollessa Hakan urheilutoimenjohtajana ja toimitusjohtajana vuosina 2010 ja 2011.

Usein ajatellaan, että pelaajat pelaa ja seurajohto hoitaa asioita taustalla. Yhtä perhettä olevassa Hakassa kaikki tuntevat kuitenkin kaikki ja myös pelaajat näkevät läheltä toimistolla tapahtuvan työmäärän. Koko uransa Hakaa edustaneella Kauppisella onkin vahva näkemys ”Okan” kyvyistä toimia Hakan seurajohdossa 1.9. alkavassa pestissään.

– Kyllähän Oka on kova mies Hakan toimariksi. Harvoin noin osaavia ukkoja saa toimistolle hommiin, Kauppinen iloitsee.

Vaikka Kauppinen oli itse vasta kaksivuotias, kun Huttunen kannettiin kultatuolissa Tehtikseltä juhlimaan kauden 1995 mestaruutta peliuransa päätteeksi, on Huttusella ollut oma merkityksensä myös Kauppisen uran varhaisemmissa vaiheissa.

– Kyllä Okan Haka-ura loi itsellenikin jonkinlaista inspiraatiota junnuna. Tarkkaan sitä tuli seurattua tilastoja ja vanhoja uutisia siitä, miten Oka aikoinaan Hakassa pelasi, Kauppinen muistelee.

Kauppisen uran edettyä pidemmälle hän pääsi tutustumaan Huttuseen tarkemmin myös ihmisenä ja sieltä löytyy entisen maajoukkuemaalivahdin kovin valttikortti Kauppisen silmissä.

– Eniten tykkään Okassa siitä, että vaikka Oka on tosi mukava ja hauska jätkä, niin se osaa olla myös tosi vaativa, jos hommat ei luista. Varmasti toimiston puolellekin tulee uusia juttuja sitä kautta, kentän tasolla Huttusen ohjeita aikanaan kuunnellut Kauppinen povaa.

Hakan joukkue kuuli Huttusen tuoreesta pestistä  viime lauantaina voitokkaan GrIFK-pelin jälkeen ja reaktiot kertoivat paljon.

– Kyllä siinä oli aika iloista porukkaa, kun asiasta meille lauantaina pelin jälkeen kerrottiin. Osa nykyjoukkueesta tuntee Okan hyvin ja kokemukset on positiivisia, Kauppinen kertoo.

Kauppisen oma ura oli vaakalaudalla 1,5 vuotta sitten, kun Suomen Cupin ottelussa Honkaa vastaan Juho Pirttijoen polvi kopsahti Kauppista päähän, aiheuttaen Kauppiselle lievän aivovamman ja pitkän sairausloman. Kauppinen palasi kentälle viime kauden lopulla ja viimeistään kuluvan kauden alussa vanha vamma lopetti kummittelemisen takaraivossa.

– Pääkoppa on ihan jees, eikä sekään vaikuta yhtään, että jätin kypärän pois. En mä tilanteisiin menoa pelkää. Pikemminkin oli vähän itseluottamuksen puutetta, Kauppinen analysoi.

Itseluottamusta on kaivettu takaisin treenikentällä ja Kauppinen vakuuttaa olevansa valmiina, jos kutsu tolppien väliin käy loppukauden aikana.

– Nyt on treenattu hyvin ja odotellaan näyttöpaikkoja, jos sellaisiin aihetta tulee, Kauppinen päättää.

Hakan seuraava ottelu pelataan keskiviikkona 10.8. Jyväskylässä JJK:ta vastaan. Ottelu alkaa kello 18.30. Seuraava kotiottelu on edessä torstaina 18.8. kello 18.30. Silloin vastustajaksi saapuu Juuso Salosen johdolla FC KTP.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT