Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kauden viimeinen puristus edessä – Eurolopputurnauksen finaalit käyntiin 

Veikkausliigakautta 2022 on pelaamatta enää kaksi ottelua, mutta näissä otteluissa panoksista ei ole puutetta. 

Eurolopputurnauksen kaksiosaisessa finaalissa kohtaavat aiemmissa turnauksen otteluissaan sekä FC Interin että AC Oulun kukistanut VPS sekä suoran paikan finaaliin sarjasijoituksensa perusteella saanut FC Haka. Finaalin voittaja paikan kauden 2023-24 UEFA:n Konferenssiliigan karsinnassa. 

Ensimmäinen Eurolopputurnauksen finaaliottelu pelataan keskiviikkona 26.10. Lemonsoft Stadionilla Vaasassa kello 18.00 ja toinen finaali sunnuntaina 30.10. Tehtaan Kentällä Valkeakoskella kello 15.00 alkaen. 

Lähtökohdat ovat mahtavat, kuten vahvaa Haka-taustaakin omaava VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela toteaa tuoreessa Veikkausliigan podcastin jaksossa. Jakso kokonaisuudessaan on kuunneltavissa Suplassa: https://www.supla.fi/episode/42a3f568-ab00-40b0-9644-c23a9dcc3b75 

– Ei kai se herkullisempi voisi olla. Totta kai se tieto siitä, että kausi päättyy Tehtiksellä, niin onhan se makea juttu. Kyllähän sitä ajatteli, että voisiko se olla mahdollista ja jätkät teki mahdollisen tästä jutusta. Mikäs sen hienompaa. Hieno lähteä katsomaan.  

– Saadaan vielä yksi kotipeli keskiviikkona ja saadaan siitä hieno tapahtuma tänne Vaasaan. Vaasalainen yleisö ei ole päässyt syttymään menestykseen, niin kuin olisi toivonut. Meillä on ollut selkeästi heikompia tuloksia kotona kuin vieraissa, Nuorela miettii. 

FC Hakan toimitusjohtaja Olli Huttusella on puolestaan kokemusta päävalmentajana VPS:stakin, vaikka Huttunen vahvasti Hakan mieheksi profiloituukin. Kauteen Huttunen on tyytyväinen joka tapauksessa – Haka on noussut takaisin Veikkausliigan kärkipään taistoon ja myös yleisö on löytänyt tiensä otteluihin jälleen. 

– Me ollaan saatu se tietynlainen Haka-hurmos takaisin Tehtaan kentälle, mikä oli 90-luvulla. Tämä on ollut hieno kausi joka tapauksessa, kävi Eurolopputurnauksessa miten tahansa. Joukkue on tehnyt erittäin hienoa työtä tällä kaudella, Huttunen kiittelee podcastissa. 

Vierasmaalisääntö ei ole voimassa. Mikäli yhteismaalit ovat toisen finaaliottelun varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan 2 x 15 minuutin jatko-ottelu. Mikäli yhteismaalit ovat jatko-ottelunkin jälkeen tasan, ratkaistaan voittaja rangaistuspotkukilpailulla. Ensimmäisessä finaaliottelussa ei pelata jatko-ottelua. 

Eurolopputurnauksessa ratkotaan viimeisen eurocup-paikan saaja, mutta Eurolopputurnauksen tulokset eivät vaikuta sijoituksiin Veikkausliigassa, jotka määräytyvät Mestaruus- ja Haastajasarjan päätöstilanteen mukaisesti. 

Tilastot ja ajankohtaisia uutisia Veikkausliigan verkkosivuilla: http://www.veikkausliiga.com/  

Eurolopputurnauksen finaalit: 

Ke 26.10. klo 18.00 VPS – FC Haka, Lemonsoft Stadion 

Su 30.10. klo 15.00 FC Haka – VPS, Tehtaan Kenttä 

Enemmän Veikkausliigasta Veikkausliigan verkkosivuilla http://www.veikkausliiga.com, Twitterissä https://twitter.com/veikkausliiga, Facebookissa https://www.facebook.com/Veikkausliiga/ ja Instagramissa https://www.instagram.com/veikkausliiga/ sekä Veikkausliigan viikoittaisessa podcastissa Suplassa https://www.supla.fi/audio/4160154  

VEIKKAUSLIIGA

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT