Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Taistelu Europaikasta käynnistyy keskiviikkona!

Veikkausliigan kirkkaimmat mitalit jaettiin jo lokakuun puolivälissä, mutta kamppailu Europaikasta on jatkunut tiiviinä vielä tuonkin jälkeen. Kauden 2022 vihoviimeinen näytelmä saa päivänvalon tällä viikolla, kun FC Haka kohtaa Vaasan Palloseuran kaksiosaisessa finaalissa, minkä voittaja saa paikan UEFAn Konferenssiliigan karsintoihin. Ensimmäinen osaottelu pelataan keskiviikkona Vaasan Lemonsoft Stadionilla 18.00 alkaen.

Vaasalaiset ovat olleet Helsingin Jalkapalloklubin kanssa ainoa joukkue, mitä Haka ei ole kyennyt tällä kaudella voittamaan. On kuitenkin muistettava, että ensimmäinen VPS:n 0-2 -voittoon päättynyt ottelu Tehtaan kentällä osui ajanjaksolle, jolloin Hakan peli ei ollut vielä siinä kunnossa, mitä viimeiset kuukaudet on totuttu näkemään. Jälkimmäisessä ottelussa heinäkuussa Vaasassa pisteet tasattiin maalein 3-3.

– VPS on pelannut hienon kauden, sitä ei voi kiistää. He ovat HJK:n ohella ainoa joukkue, mitä me ei olla onnistuttu tällä kaudella voittamaan, mutta sitä tilastoa me lähdetään keskiviikkona parantamaan, lupaa päävalmentaja Teemu Tainio luottavaisena.

Siinä missä Haka on nelossijansa ansiosta päässyt rauhassa valmistautumaan Eurokarsintasarjaan, on VPS joutunut raivaamaan tieltään ensin FC Interin 1-5 -voitolla ja viime lauantaina vielä AC Oulun 0-1 ottelussa, mikä venyi aina jatko-otteluun asti. Vaasalaisilla on siis viimeiseen viikkoon alla kaikkiaan 210 peliminuuttia, mikä ei voi olla näkymättä jaloissa. Toisaalta keskiviikon kotijoukkueen ottelutuntuma on parempi.

– He ovat päässeet pelaamaan ja voittojen ansiosta hyvässä iskussa, mutta niin ollaan myös me ja siihen me myös luotetaan, Tainio arvioi.

Molemmilta joukkueilta löytyy riveistään tulivoimaa. Hakasta merkattu mies tulee varmasti olemaan 17 osumallaan Veikkausliigan maalipörssin voittanut Lee Erwin. Paljon huonommaksi ei 14 osumallaan jäänyt koskilaisille varsin tuttu Kalle Multanen. Kaiken kaikkiaan vaasalaiset ovat olleet tehokkaita tällä kaudella viimeistellen yhteensä 52 osumaa – ainostaan FC Honka onnistui tekemään enemmän maaleja, ja hekin vain yhden enemmän.

Tainiolla valmennustiimeineen on kokoonpanoa ajatellen hyvä tilanne otteluun lähdettäessä siitäkin huolimatta, että pientä epävarmuutta on ilmassa.

– Yleisesti ottaen meillä on hyvä terveystilanne, vaikkakin muutaman pelaajan pelikunto selviää vasta keskiviikkoaamuna.

Se, että ottelu pelataan Vaasassa on myös Hakalle ehdoton etu. FC Interiä tai AC Oulua vastaan olisi jouduttu luonnonnurmelle, mutta nyt koskilaiset pääsevät tutulle alustalle.

– Samantyylinen, tuttu alusta pelata. Toivottavasti myös Vaasaan tulee paljon porukkaa paikan päälle katsomaan.

– Tässä finaalisarjassa on molemmilla mahdollisuus kruunata hieno kausi. Me halutaan tietysti hyvät lähtökohdat sunnuntaille, mutta en usko, että keskiviikkona vielä ratkeaa suuntaan tai toiseen, Tainio arvioi.

– Me halutaan kruunu hienolle kaudelle. Pitää toki muistaa, että kausi on jo nyt menestys, mutta Europaikka on kirsikka kakun päälle. Nyt on kaksi peliä aikaa näyttää, että me ollaan parempi joukkue ja tietysti me lähdetään hakemaan sitä voittoa!

Eurokarsintasarjan voittaja ratkeaa yhteistuloksella ja mikäli se on jälkimmäisen ottelun varsinaisen peliajan jälkeen tasan, pelataan jatko-ottelu ja tarvittaessa ratkaisu haetaan rangaistuspotkukilpailusta. Toinen osaottelu FC Haka – VPS pelataan sunnuntaina 30.10.2022 kello 15.00 alkaen Tehtaan kentällä.

Vaasan Palloseuran  ennakko.

Ruutu+ näyttää ottelun suorana täällä.

Muista varata paikkasi Tehtaan kentältä myös ensi kaudella osallistumalla FC Hakan kausikorttihaasteeseen. Kausikortin hinta on haasteen ajan 69 euroa. Varaa omasi täältä ja seuraa haasteen etenemistä Hakan somekanavissa ja nettisivuilla!

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT