Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kapteeni Latosaari luottaa joukkueeseensa

Hakan harjoitusottelut Miesten Ykkösen kautta 2017 silmällä pitäen on pelattu ja lauantaina on vuorossa sarja-avaus, kun kotoiselle Tehtaan kentälle saapuu vastaan sarjanousija FC Honka. Hakan kapteeniksi valittu toppari Mikko-Petteri ”Mikkis” Latosaari ei kuitenkaan lähde aliarvioimaan lauantain vastustajaa, vaan tiedostaa espoolaisten vaarallisuuden.

– Aina kova Honka tekee uutta tulemista huipulle. Honka on satsannut tähän kauteen, kuten hankinnoistakin voidaan päätellä. Siellä on kovia jätkiä joukkue täynnä. Organisoitu ja fiksusti pelaava joukkue sieltä tulee vastaan, Latosaari tietää.

Hakan joukkue on nuorempi kuin pitkiin aikoihin, eikä sopimuspelaajien joukosta löydy kuin kaksi pelaajaa, jotka ovat syntyneet 1980-luvun puolella. Tuon vuosikymmenen viimeisenä vuonna syntyivät Emenike Mbachu ja joukkueen nestori Kalle Multanen. Näin ollen vuonna 1993 syntynyt ”Mikkis” voidaan hyvällä syyllä laskea joukkueen kokeneeseen kaartiin. Hakan oma kasvatti oli edustusjoukkueen ringissä mukana jo teinipoikana ja Jyväskylän Harjulla tapahtuneesta Veikkausliigadebyytistäkin tulee kuluneeksi syksyllä jo seitsemän vuotta.

Latosaari on jo aiemmin kuulunut edustusjoukkueen kapteenistoon, mutta nyt kipparin nauha lyödään käsivarteen ensimmäistä kertaa aina, kun mies kentälle Hakan avaukseen marssii.

– Joukkue on kyllä huippuluokkaa, kun aletaan puhua siitä, millainen jengi on kipparoitavana. Joukkuehenki on erittäin hyvä ja jo senkin takia joukkueen kapteenina toimiminen on ollut helppoa.

Aiemmilla kausilla Latosaari ehti jo todistamaan tasonsa Ykkösessä, mutta toistaiseksi koko uran ajan on vierellä pelannut useimmiten kokeneempi toppari. Nyt Latosaari on itse tilanteessa, jossa hän on se kokeneempi toppari ja vierellä on esimerkiksi Paavo Aholan kaltainen nuorempi talentti imemässä oppia. Latosaari ei kuitenkaan kaihda kokemuksen ja kapteenin roolin tuomaa vastuuta, vaan tarttuu haasteeseen innolla.

– Vastuu maistuu kyllä hyvälle. Ehkä nyt olin vasta oikeasti valmis ottamaan kapteeninnauhan vastaan, jos vertaa edellisiä vuosia, vaikka toki kapteenistossa jo silloin olinkin.

Latosaarelle kapteenin rooli on tuttu jo juniorivuosilta, sillä kapteeninnauha viihtyi ”Mikkiksen” käsivarressa niin Hakan junioriputkessa kuin nuorisomaajoukkueissakin.

– Edustuksessa kapteenin vastuu on totta kai isompi kuin junioreissa, mutta uskon, että pystyn tämän hommaan klaaraamaan. Kun on noin hyvä ja joukkue kipparoitavana kuin mitä tämän kauden Haka on, niin on itselläkin helpompaa, Latosaari jakaa kunniaa joukkuekavereilleen.

Toistaiseksi hommat ovat ainakin sujuneet hyvin, eikä soraääniä ole joukkueen sisältä kuulunut.

– Joukkue on täynnä mukavia kundeja ja luultavasti olen tähän mennessä ainakin onnistunut hommassani, kun sen isompia purnauksia ei ole vielä kuulunut. Ja peiliin saavat kyllä kaverit katsoa, jos purnattavaa tulee, itsepähän jätkät minut tähän hommaan äänestivät, Latosaari nauraa.

Ensimmäinen haaste kapteenia ja hänen joukkuettaan odottaa siis lauantaina, kun Honka saapuu vastaan kauden avauskamppailuun.

– Pitkä talvi on taas takana ja kyllä tuota sarja-avausta on jo ehditty odottamaankin. Hienoa, että pääsemme vihdoin näyttämään osaamistamme isommalle yleisölle. Luottavaisin mielin lähden johtamaan joukot kentälle lauantaina.

Latosaaren mainitsema isompi yleisömäärä on kätevintä järjestää Tehtikselle kausikorttien avulla. Niitä on myynnissä loppuviikon ajan Hakan toimiston lisäksi myös Valkeakosken K-Citymarketin asiakaspalvelupisteessä.

Hakalaisille lähtevien kausikorttiterveisten lisäksi Latosaarella on toive myös lauantain vieraiden valmennukselle.

– Kauden avausta odotellaan jo sinällään paljon, mutta yksittäisistä pelaajista Liikosen Kassua vastaan olisi mukava päästä vääntämään, Latosaari virnistää.

Hakan ja Hongan välinen Ykkösen sarja-avaus pelataan Tehtaan kentällä lauantaina 29.4. kello 17.00 alkaen. Matsietkot ja jälkipelit potkitaan Tehtiksen Paviljongissa ennen ja jälkeen ottelun.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT