Kaksi vahvaa kotijoukkuetta kohtaavat lauantaina Tehtiksellä

FC Haka saa lauantaina Tehtaan kentälle vastaansa vieraita Turusta, kun FC Inter saapuu Valkeakoskelle.

Jarkko Wissin johtamalla Interillä oli kankea alkukausi, mutta joukkue on saanut hiljalleen koneensa käyntiin ja hilannut itsensä jo kuudenneksi sarjataulukossa. Otteluita sinimustilla on kasassa vasta 11, eli kahdesta neljään ottelua vähemmän, kuin muilla joukkueilla.

Interin nousun taustalla on vahva kotivire, sillä joukkue ei ole hävinnyt uusitulle Veritakselle päästyään siellä kertaakaan. Vieraissa sen sijaan ei ole kulkenut samalla tavalla, sillä ainoa vierasvoitto on kauden avauksesta 5.4. Kuopion Palloseuraa vastaan. Viimeisin osoitus joukkueen vieraskoreudesta on 3-0 -tappio viime kierrokselta Vaasan Palloseuran vieraana.

Turkulaiset ovat tehneet ja päästäneet saman verran maaleja, kaikkiaan 16 kappaletta. Hyökkäyspään ykköstykki on ollut Darren Smith, joka on iskenyt pallon kuudesti vastustajan verkkoihin. Lisäksi kapteeni, keskikentän Tommi Jyry on ollut joukkueensa tärkeimpiä pelaajia kolmella maalillaan ja etenkin viidellä maalisyötöllään.

– Kotona ovat olleet vahvoja, eikä viime peli Vaasassa ollut varmasti sitä mitä toivoivat. Ärsytetty vastustaja tulee varmasti.

– Hävittiin Turussa heille, niin on kalavelkoja maksettavana. Meidän on tärkeä palata voittokantaan ja Interiä vastaan siihen on hyvä mahdollisuus, Teemu Tainio pohtii ottelun alla.

Jos on Interillä ollut vaikeuksia vieraissa, niin sitä on myös ollut Hakallakin. Sen sijaan Tehtaan kenttä on ollut kuluneella kaudella voittamaton, sillä sieltä yksikään joukkue ei ole vielä tällä kaudella vienyt täyttä pistepottia. Viimeisimpänä sen joutui toteamaan Helsingin Jalkapalloklubi, jolta Haka nappasi ensimmäisen pisteen sitten vuoden 2012.

Kotijoukkueen otteita tällä kaudella on vaivannut ailahtelevaisuus. Parhaimmillaan joukkueen peli on toimivaa ja tehokasta, mutta välillä taas ei. Yksi ongelmakohta tuntuu olevan otteluiden alut, mistä nähtiin osoitus viime kierroksella Oulussa, kun kotijoukkue iski ensimmäisen jakson puoliväliin mennessä lukemat 3-0.

Myös kahdessa edellisessä kotiottelussa, Ilvestä ja HJK:a vastaan, vierasjoukkue on johtanut ensimmäisen jakson jälkeen 0-1. Molemmilla kerroilla toisella jaksolla on taas nähty valkopaidoilta todella vahvaa tekemistä.

Lienee siis selvää, että puolustuspeli ja ottelun alku ovat valkopaitojen avainteemoja lauantain ottelussa.

– Jos miettii Oulu -peliä, niin alku oli katastrofaalinen, eikä voi päästää niin helppoja maaleja.

– Kotona ollaan oltu vahvempia ja jos miettii viime HJK -peliä, niin se oli vahva. Nyt pitää vain keskittyä omiin vahvuuksiin.

– Myös hyökkäyspäässä pitää olla tehokkaampia, Tainio näkee.

Kokoonpanon suhteen Haka lähtee lauantaina otteluun paremmista asetelmista, kuin edelliseen Oulu -vierasotteluun, sillä ainakin kapteeni Niklas Friberg, kuin Tuure Siirakin palaavat kokoonpanoon. Juan Lescanon tilanne varmistetaan vielä lauantaina, joten ainoat varmat poissaolijat ovatkin ainoastaan pitkäaikaistoipilaat Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe.