Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kakkosen maalitykki Hakaan

FC Haka on tehnyt 1+1 -vuotisen sopimuksen hyökkääjä Jesse Huhtalan, 20, kanssa.

Pirkkalan Jalkapalloklubin ja Ilveksen kasvatti pääsi Tampereella maistamaan myös Veikkausliigaa, mutta on nyt viettänyt viimeiset kaksi kauttaan miesten Kakkosessa pelaavien PEPO Lappeenrannan ja Hämeenlinnan Jalkapalloseuran riveissä.

Viime kaudella mies oli HJS:n paras maalintekijä 14 osumallaan, mikä oli lähes puolet joukkueensa maaleista (32) ja Kakkosen maalipörssissä se riitti toiseen sijaan.

– Hyvät fiilikset paluusta pääsarjatasolle. Nyt olen valmis ottamaan seuraavan askeleen ja vakiinnuttamaan oman paikkani tällä tasolla, mies kertoo tunnelmiaan sopimuksen allekirjoituksen jälkeen.

– Ilveksessä kehityin todella paljon pelaajana, mutta viimeinen askel jäi ottamatta, että olisi päässyt lyömään läpi myös liigajoukkueessa. Koen, että olen nyt muutaman Kakkosen kauden jälkeen paljon valmiimpi pelaaja. Olen päässyt pelaamaan isolla vastuulla ja sellaisia rooleja, jossa olen kehittynyt pelaajana.

Mies on innoissaan päästessään mukaan hienon historian omaavaan seuraan, ja on joulukuun testijaksolla päässyt maistamaan myös joukkueen tunnelmia.

– Joukkueesta jäänyt todella hyvä kuva! Pelaajat vetää aina 100% tehoilla treeneissä ja valmennus on vetänyt hyviä harjoitteita!

Entuudestaan miehelle ovat Hakan joukkueessa tuttuja niin ikään Ilveksestä siirtyneet Mika Hilander ja Janne-Pekka Laine, joista Laineen kanssa mies on pelannut jo Ilveksen B-junnuista alkaen.

Hyökkääjä on valmis tekemään töitä oman peliaikansa eteen ja korostaa omien vahvuuksiensa olevan nimenomaan hyökkäyspäässä. Rooli on kuitenkin ansaittava näytöillä harjoituksissa.

– Henkilökohtaisesti odotan, että pääsen itse pelaamaan mahdollisimman paljon ja auttamaan joukkuetta tärkeillä maaleilla! Uskon, että joukkueena meillä on hyvät mahdollisuudet haastaa kesällä kuka tahansa.

– Olen kova tekemään töitä joukkueen eteen molempiin suuntiin ja aion tehdä kovaa töitä sen eteen, että jokaisessa pelissä olen kentällä auttamassa joukkuetta.

Huhtala on Hakan 18. kiinnitys ensi kaudelle ja on mainio lisä joukkueeseen. Häneltä odotetaan heti ensimmäisellä kaudella vahvoja näyttöjä Veikkausliigassa.

Joukkueen rakennus on siis hyvällä mallilla ja Kausikorttilaisten mahdollistama tähtipelaaja on edelleen etsinnässä. Seuraavien viikkojen aikana testiin onkin tulossa useampi taustaltaan varsin lupaava pelaaja Euroopasta ja kauempaakin.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT