Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Kadonneen vierasvoiton metsästys jatkuu sunnuntaina Tammisaaressa

Kotiotteluissaan tappioitta edennyt Haka jatkaa Ykkösen kauden 2015 ensimmäisen vierasvoiton metsästystä sunnuntaina Tammisaaressa Ekenäs IF:n vieraana. Tällä hetkellä Hakan vierassaldo käsittää kolme tasapeliä ja kolme tappiota.

Jos EIF olikin vielä kauden alkaessa suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi joukkue, niin taannoisen Tehtis-vierailun jälkeen joukkue on varmasti hyvin muistissa. Ottelu päättyi lopulta 4-4-tasapeliin Hakan noustua neljästi tappioasemasta tasatilanteeseen.

Sarjataulukossa Haka on niukasti ylemmällä puolikkaalla viidentenä 12 pelatun ottelun jälkeen. Kärkeen on matkaa yhdeksän pistettä, sarjan pohjalle kahdeksan. Sunnuntain kotijoukkue EIF on puolestaan sarjassa viimeisellä säilyjän paikalla kahdeksantena kerättyään 12 pelaamastaan ottelusta 10 pistettä.
Edellisellä kierroksella Haka hävisi vieraissa sarjakakkosena majailevalle PK-35 Vantaalle lukemin 2-1. EIF puolestaan nappasi kotonaan pisteen JJK:lta 1-1-tasapelillä. EIF:n viime aikojen hyvät otteet on noteerattu myös Hakan valmennusjohdon toimesta.

– EIF on pelannut viime aikoina hyvää futista. Viime ottelussaan JJK:ta vastaan he saivat hyvää painetta aikaiseksi muutamasta pahasta poissaolostakin huolimatta ja väänsivät ottelun tasoihin, Hakan päävalmentaja Kari Martonen tietää.

Tehtiksellä pelatun 4-4-tasapelin antamat opit ovat myös hyvin muistissa, samoin sunnuntain ottelun tärkein tavoite.

– Tärkein tavoite on tietenkin se voitto. Yhtään vierasvoittoa ei ole vielä onnistuttu ottamaan, joten se on nyt se tärkein päämäärä. Meidän on pystyttävä pitämään kenttätasapaino koko kentän matkalla ja hyökätessäkin varmistettava se, että vastustaja ei pääse nopeisiin vastaiskuihin, Martonen analysoi.

Tammisaaressa pelialustana on muutaman ottelun tauon jälkeen jälleen luonnonnurmi.

– Luonnonnurmi ja aavistuksen normaalia pienempi kenttä aiheuttavat omat haasteensa meille, Martonen kertoo.

Hakan joukkue piti keskiviikkona kevyemmän päivän ja kävi muun muassa Valkeakosken kesäteatterissa kuljettamassa ajatuksia hieman pelikentän ulkopuolellekin.

– Hyvä vire on ollut taas treeneissä, kun saatiin edellinen ottelu ravisteltua pois kropasta ja mielestä alkuviikosta. Keskiviikkona vietettiinkin sitten vähän vapaata kesäteatterin ja kevyen illanvieton merkeissä yhdessä taustojen ja pelaajien puolisoiden kanssa. Tänään (perjantaina) treeneissä oli taas oikein hyvä meininki, Martonen iloitsee.

Hakan kokoonpanotilanne on Tammisaareen lähdettäessä hyvä.

Pitkäaikaispotilaat Aki Sihvonen ja Ville Kauppinen ovat sivussa loukkaantumisten takia ja Mikko-Petteri Latosaari pelikiellossa PK-35 Vantaa –ottelun punakortin johdosta. Muuten kaikki ovat käytettävissä, Martonen taustoittaa.

EIF:n ja Hakan välinen Ykkösen 13. kierroksen ottelu alkaa Tammisaaressa sunnuntaina 12.7. kello 18.30.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT