Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jude Arthur päässyt heti hyvin sisään Hakaan – ”Minut otettiin hienosti mukaan”

FC Hakaan lainalle SJK:sta tullut Jude Arthur seurasi Elias Mastokankaan jalanjäljillä, kun hänkin onnistui maalinteossa heti kotidebyytissään. Maalin lisäksi Arthur on saanut hyvän lähdön Hakassa.

Arthur tuli lainalle SJK:sta ja teki heti hyvän ensivaikutelman Hakan kotiyleisöön tehden maalin edellisottelussa AC Oulua vastaan. Arthur on nauttinut alustaan Hakassa.

– Tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin. Ennen kuin tulin, niin päävalmentaja selvitti minulle kuinka pelaisimme ja se kuulosti hyvälle. Olen täydessä kunnossa eikä sen puoleen ole ongelmia. Kun opin tuntemaan joukkueen kunnolla, niin uskon voivani auttaa joukkuetta, Arthur kertoo.

– Heti ensimmäisestä hetkestä minut otettiin hienosti mukaan ja joukkueessa on hyvin perheenomainen tunnelma. Joukkue on pelannut hyvin viime aikoina ja se tekee kaikesta tietenkin helpompaa, Arthur jatkaa.

Haka ei ole Arthurille suinkaan tuntematon seura, sillä ghanalaisen tullessa Suomeen hakemaan pelipaikkaa vuonna 2019, niin Haka oli hänen ensimmäinen seura, jossa hän kävi testissä. Tuolloin vaaka kallistui vielä SJK:n suuntaan.

– Haka oli ensimmäinen seura minulle Suomessa. He ovat aina senkin jälkeen kohdelleet minua hyvin ja oli mukava tulla tänne takaisin. Täällä oli tuttu valmentaja ja tiesin joukkueessa olevan laatua ja potentiaalia.

Arthur on esittänyt myös monipuolisuuttaan ensimmäisissä otteluissa pelaten sekä topparina että puolustavana keskikenttäpelaajana. Niillä pelipaikoilla hän tuntee olevan omimmillaan.

– Olen puolustava pelaaja ja tykkään siitä. Teen aina kaikkeni, ettei vastustaja pääse tekemään maalia.

Kolmena edelliskautena Arthur kuului SJK:n luottopelaajiin, mutta tällä kaudella vastuuta ei tullut. Peliaikaa kertyi ainoastaan Ykkösessä pelaavassa SJK Akatemian joukkueessa.

– Viime vuonna pelityylimme ja roolini SJK:ssa sopi paremmin minulle. Jokaisella valmentajalla on oma pelityylinsä ja tänä vuonna uuden päävalmentajan pelityyli ei ollut minulle paras mahdollinen.

Hakaan hän on tullut näyttöhaluja uhkuen ja kovin tavoittein.

– Haka on hyvä joukkue ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Näen täällä mahdollisuuden saavuttaa paljon ja ottaa askel eteenpäin pelaajana.

Vaikka Arthur teki edellisottelussa maalin, niin maalintekijäksi häntä ei voi luonnehtia. Edellinen osuma syntyi vuonna 2019 ja maalin tekeminen muutaman vuoden tauon jälkeen yli 3200-päisen yleisön edessä tuntui erityisen hyvältä.

– Se oli hieno tunne. Elias teki heti kaksi maalia ja yritän päästä samaan. Maali kotidebyytissä oli todella hieno hetki, Arthur makustelee.

Arthur ja muut Hakan pelaajat hakevat seuraavan kerran lisämaaleja sunnuntaina, kun HJK matkaa Tehtaan kentälle jännitysnäytelmään. Ottelu alkaa klo 16.00. Saavuthan ajoissa varaamaan paikkasi Tehtikseltä! Liput voit ostaa täältä.

Lisätietoja ottelun tapahtumista löydät täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT