Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jude Arthur mukana, kun Haka matkustaa Maarianhaminaan

Tasapisteissä Veikkausliigan kuntopuntarin kärjessä SJK:n kanssa porskuttava FC Haka matkustaa lauantaina IFK Mariehamnin vieraaksi Ahvenanmaalle.

Valkopaitojen valmistautuminen on sujunut päävalmentaja Teemu Tainion mukaan hyvin.

– Viikko on mennyt oikein mainiosti, päästy hyvin treenaamaan. Otteluja on nyt viikkotahdilla, niin ei ole ongelmia palautumisen kanssa ja saatu rauhassa valmistautua tulevaan otteluun.

Tainion levollisuuden ymmärtää hyvin, sillä joukkueen peli kulkee ja tulosta tulee. Joukkueella on jo nyt kasassa pisteitä sen verran(25), millä viime kaudella olisi säilyttänyt sarjapaikan. Toki tällä kaudella ei taistella sarjapaikasta, vaan ennemminkin Euro -paikasta, mikä kuulosti epärealistiselta jokunen vuosi sitten, kun seurajohto sen tulevaisuuden tavoitteeksi asetti.

Isoin tekijä menestyksen takana on joukkueen yhtenäisyys, sekä henkinen vahvuus. Haka ei ole tällä kaudella lamaantunut vastustajan osumista, vaan noussut useasti takaa-ajoasemasta vähintään tasapeliin. Ja vaikka puolustus onkin välillä vuotanut, niin myös hyökkäys on toiminut, eikä maalinteko ole ollut ainoastaan maalitykki Lee Erwinin harteilla.

Lauantain vastustajan maalinteko sen sijaan on tökkinyt kuluneella kaudella ja pahasti. Saarelaiset hankkivatkin kesän siirtoikkunassa lisävahvistuksia hyökkäykseensä, kun jo entuudestaan tuttu Olawale Tehe, sekä lisäksi kokenut Jamie Hopcutt liittyivä vihreävalkoisten vahvuuteen.

– Heillä on kaudella maalinteko tökkinyt, mutta ovat hankkineet nyt kaksi hyökkäyspään pelaajaa. Jännä nähdä ovatko jo avauksessa. Tulivoimaa sieltä kyllä löytyy, joten meidän pitää onnistua kurinalaisessa puolustuspelissä.

– Lisäksi heillä on innokas yleisö takana, joten sieltä ei ikinä lähde pisteet helpolla mukaan, Tainio alleviivaa.

Myös Haka kävi kuluneella viikolla ostoksilla, kun SJK:n puolustava keskikenttäpelaaja Jude Arthur liittyi valkopaitojen joukkueeseen loppukauden mittaisella lainalla ja on käytettävissä jo lauantaisessa ottelussa.

Poissaolijoita Hakalla on niin ikään, sillä Atte Sihvonen on edelleen loukkaantumisesta johtuen sivussa samoin, kuin Vigori Gbe. Lisäksi Luiyi de Lucasin ja Stavros Zarokostasin korttitilit täyttyivät(4) ja molemmat joutuvat jättämään ottelun siitä syystä väliin. Tainio ei näe tämän kuitenkaan vaikuttavan joukkueen iskukykyyn.

– Peleissä sattuu ja tapahtuu, keltaisia kortteja tulee ja se kuuluu peliin. Ei tämä vaikuta meihin millään tavalla!

Toki Arthurin tulo varmasti helpottaa kokoonpanon kanssa de Lucasin puutteeseen ja aivan samoin jo viikko sitten mukaan liittynyt Elias Mastokangas kykenee täyttämään hyökkäyksessä Zarokostasin saappaat. Näin mies myös itse toteaa suunnitelmakseen Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

IFK Mariehamn – FC Haka pyörähtää käyntiin kello 18.30 Wiklöf Holding Arenalla ja Ruutu+ näyttää sen suorana TÄÄLLÄ.
Ruutu+ -paketin voit ostaa Hakan verkkokaupasta ja tuet samalla Hakan toimintaa.

IFK Mariehamnin ennakko.

Kuva: Juha Tamminen

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT