Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

FC Haka hankki leveyttä alakertaansa

FC Haka hankki alakertaansa lisää leveyttä, kun 23 -vuotias ghanalainen Jude Arthur liittyy joukkueeseen loppukauden mittaisella lainasopimuksella Seinäjoen Jalkapallokerhosta.

– Jude tuli alunperin meille testiin ennen Seinäjoelle siirtymistä eli tuttu kaveri kyseessä.

– Hänen monikäyttöisyys antaa meille vaihtoehtoja alakertaan ja mies on pelannut SJK Akatemian kanssa ykköstä tällä kaudella viimeksi koko pelin sunnuntaina eli kunnossa on, päävalmentaja Teemu Tainio taustoittaa hankintaa.

Arthur saapui Seinäjoelle jo vuonna 2019 ja on pelannut Veikkausliigassa kaikkiaan 54 ottelussa tehden niissä yhden maalin ja antaen neljä syöttöä. Tällä kaudella miehelle ei kuitenkaan ole peliaikaa ole kahta helmikuista Liigacup -ottelua lukuunottamatta ole tullut, kuin Ykkösessä SJK Akatemian riveissä.

– Meidän tehtävä on saada Judesta parhaat puolet esille ja löytää hänelle peli-ilo taas haastavan alku kauden jälkeen. Todella nöyrä ja miellyttävä persoona, joka sopii erinomaisesti meille, Tainio lisää.

Puolustava keskikenttäpelaaja saapuu Valkeakoskelle valmiina antamaan kaikkensa Hakan eteen.

– Rakastan voittaa pelejä ja Haka on tällä kaudella osoittanut sitä asennetta, missä taistellaan voitosta loppuun asti, mikä sopii hienosti myös omaan asenteeseeni. Uskon, että ominaisuuksieni ja valmentajan tuella pystymme yhdessä saavuttamaan menestystä tällä kaudella.

Jos Tainio kehui Arthurin sopivan erinomaisesti Hakan joukkueeseen, niin myös mies itse vahvistaa tämän.

– Joukkuetoverini ovat niin mahtavia ihmisiä, ystävällisiä ja avuliaita. Ensimmäinen asia, jonka näin tänne tullessani, oli se, kuinka kaikki suhtautuvat toisiinsa. Se on perhe, mikä auttaa ja luottaa jokaiseen antamaan parhaansa.

– Haluan kiittää johtoa uskomisesta minuun, erityisesti valmentaja Teemulle, että hän otti minut mukaan auttamaan joukkuetta pääsemään tavoitteeseen loppukauden aikana. Haka on aina ollut kotini, koska se oli ensimmäinen seura Suomessa, johon liityin tullessani tänne. Joten olen enemmän kuin iloinen saadessani liittyä perheeseen jälleen!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT