Juan Lescanon kaksi maalia riitti tasapeliin maanantai -illassa

FC Haka piti Tehtaan kentän edelleen voittamattomana linnakkeena, vaikkakaan 2-2 -tasapeli Vaasan Palloseuraa vastaan ei ollut sitä, mitä ottelusta lähdettiin hakemaan. Ottelun kaikki neljä maalia nähtiin ensimmäisten 34 minuutin aikana ja ne iskettiin tasatahtia vuoron perään.

Haka katkaisi vieraiden vahvan alun, kun Stavros Zarokostas karkasi laidaltaan läpi ja pääsi hivenen onnekkaastikin syöttämään pallon maalinedustalla olleelle Juan Lescanolle. Argentiinalainen suojasi palloa vahvasti, pääsi lähietäisyydeltä kääntymään ja laukomaan pallon oikean tolpan juuren.

Vaasalaisten tasoitus tuli kahdeksan minuuttia myöhemmin kulmapotkusta. Pallo pelattiin taka-alueelle, mistä se jatkettiin maalin edustalle kohti neljää suht vapaana ollut vaasalaispelaajaa. Ensimmäisenä palloon ennätti Peter Michael, joka pääsi vapaasti puskemaan ensimmäisen Veikkausliigamaalinsa.

Haka karkasi kuitenkin uudelleen johtoon jo pari minuuttia myöhemmin ja tälläkin kertaa asialla oli Lescano. Argentiinalainen karkasi paitsion rajamailta Niklas Fribergin hyvään pystypalloon linjan taakse ja sijoitti pallon ulkosyrjällään pienestä kulmasta kauniisti takanurkkaan.

Hakan 2-1 -johto kesti tällä kertaa parisenkymmentä minuuttia, kunnes VPS tasoitti ottelun. Tälläkin kertaa maali syntyi maalin edustalta, kun Samu Alanko pääsi tuikkaamaan pallon aivan Aatu Hakalan sormien edestä sisään.

– Erikoistilanteissa oltiin vähän pehmeitä kyllä. Me päästetään liikaa maaleja ja futispelejä on vaikea voittaa, jos aina kolisee omissa, Teemu Tainio harmitteli pelin jälkeisessä mediatilaisuudessa.

Toisella jaksolla ei omissa enää kolissut, mutta ei sitä tehnyt myöskään hyökkäyspäässä, joten ottelu päättyi näille joukkueille tyypillisesti runsasmaaliseen tapaan tasan 2-2.

– Toinen puoliaika oli aika sekavaa. Meillä oli se yksi hetki siinä, mutta ei me muutoin saatu oikein mitään luotua, paitsi Lescanon ylärima tais olla ainoa paikka sitten. Vähän jäi kyllä hyökkäyspelaaminen piippuun tänään.

– Kaiken kaikkiaan meidän pallollinen pelaaminen ei ollut tänään missään nimessä sellaista, kuin sen pitäisi olla.

– Tehtiin kuitenkin kaksi ihan hienoa maalia, Tainio löysi ilonaiheita.

– Kotikentällä ollaan edelleen voittamattomia ja tästä lähdetään sitten perjantaina Turkuun haastamaan Interiä!