Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka testaa perjantaina FC Interin kunnon uusitulla Veritas Stadionilla

OTTELUENNAKON TARJOAA:

FC Haka matkustaa perjantai -illaksi Turkuun, missä se kohtaa FC Interin kello 18.00 alkavassa ottelussa uudistetulla Veritas Stadionilla.

Jarkko Wissin valmentama Inter majailee tällä hetkellä sarjataulukon hännillä, mutta siihen ei kannata liikaa tuijottaa. Stadionremontista johtuen joukkue pyysi ja sai mahdollisuuden aloittaa Veikkausliiga neljällä vierasottelulla. Tilannetta ei ole helpottanut se, että neljässä vierasottelussa oli vastassa mitalisuosikkeja. Ensimmäisen kotiottelun joukkue pääsi pelaamaan vasta viime kierroksella, kun joukkue korkkasi Veritaksen uuden tekonurmen IFK Mariehamnia vastaan 1-1 -tasapelillä.

Haka on turkulaisia viisi pistettä ja kuusi sijaa edellä, mutta on myös pelannut kolme ottelua enemmän. Päävalmentaja Teemu Tainio peräänkuuluttaakin, että helppoa ottelua ei ole luvassa.

– Inter on ollut suurin kärsijä alkukauden otteluohjelman suhteen.

– Hyvä joukkue siellä on vastassa, eikä helpolla päästä. ”Jallun” joukkueet on aina vaikeita vastustajia. Hän saa sitoutettua pelaajat puolustuspeliin, joten helpolla ei ole maalipaikkoja tulossa.

Hakan maalinteko ei ole ollut tällä kaudella ongelma, sillä joukkue on tehnyt toiseksi eniten maaleja(13) Veikkausliigassa. Mutta myös omissa on soinut samaa tahtia.

– Meidän ongelma on ollut, että päästetty liikaa maaleja. Jos perjantaina kaks päästetään taas, niin vaikea voittaa.

Maanantain kotiottelussa Vaasan Palloseuraa vastaan pallo poimittiin kahdesti Aatu Hakalan selän takaa, mutta niistä on otettu opiksi.

– Tässä on ollut lyhyt väli, mutta tarpeeksi kuitenkin, ettei ole ongelmia palautumisen kanssa.

– Käytiin Vaasa -peli läpi ja otettiin siitä hyvät jutut mukaan.

VPS:a vastaan puoliajalla pois otettu Stavros Zarokostas joutuu huilaamaan vielä perjantaina, mutta ensi viikolla miehen pitäisi olla jälleen iskussa. Lisäksi jo edellisistäkin otteluista sivussa olleet Mehdi Boukassi ja Vigori Gbe ovat niinikään sivussa.

– Hieno lähteä katsomaan uusittua Stadionia ja vielä kuulemma hienosti porukkaa lähdössä paikalle kannustamaan, niin mikäs siinä on lähteä hakemaan täyttä pistepottia, Tainio sanoo luottavaisesti.

Ottelu tulee suorana Ruutu+ -palvelusta.

Lue myös: Perjantain Haka -otteluun odotetaan ennätysyleisöä – myös Olympia -katsomo auki!

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT