Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Joni Mäkelä: Hakan pelit ja Musarit ovat Koskin kesän kohokohdat

Hakan ja Valkeakosken kaupungin yhteistyö on jatkunut jo vuosien ajan. Yksi yhteistyönilmenemismuodoista on se, että joka kausi yksi Hakan pelaajista on Valkeakosken kaupungin nimikkopelaaja. Kaudella 2016 tämä pelaaja on Hakan hyökkäävä keskikenttäpelaaja Joni Mäkelä.

Mäkelä valikoitui Valkeakosken kaupungin nimikkopelaajaksi hyvinkin helposti, eikä kaupungin markkinointipäällikkö Petri Ahoselle jäänyt tehtäväksi muuta kuin hyväksyä idea.
– Joni oli valittu oikeastaan jo Hakan puolesta kummipelaajan tehtävään ja hyvä valintahan Joni on. Koskilaissyntyinen, nuori ja urallaan eteenpäin pyrkivä pelaaja, Ahonen täsmentää.

Mäkelä syntyi Valkeakoskella syksyllä 1993, mutta muutti perheineen jo pikkupoikana Ouluun, jossa sai jalkapallo-oppinsa. Parikymppisenä kundina Mäkelä muutti Kotkaan, josta tie toi viime kaudeksi takaisin Valkeakoskelle.

Valkeakosken kesästä löytyy Mäkelän mukaan paljonkin tekemistä kaikille, mutta kaksi asiaa Mäkelä nostaa nopeasti ylitse muiden.
– Kyllä Koskin kesätapahtumien ykköset ovat tietenkin Hakan pelit koko kauden ajan ja Musarit heinäkuun lopulla, jolloin koko kaupunki herää eloon, Mäkelä tietää.

Kalastajille ja veneilijöille Valkeakoski on myös todella hyvä paikka niin asumiseen kuin turistivierailuunkin, sillä vetää on ympärillä joka puolella.
– Koskissa on paljon hyviä onki- ja kalastuspaikkoja. Esimerkiksi siltojen alta saattaisi jotain tullakin, Mäkelä vihjaa.
– Jos vene sattuu olemaan käytössä, niin Valkeakoskelta käsin pääsee veneellä vaikka kuinka pitkälle kauniissa maisemissa oikeastaan jokaiseen ilmansuuntaan. Ja jos veneellä tulee vierailulle, niin ei muuta kuin vene parkkiin kanavanrantaan ja oletkin käytännössä jo kaupungin keskustassa, Mäkelä jatkaa.

Kaupungista löytyy myös kasapäin hienoja nähtävyyksiä ja kulttuuria, joista jo mainittujen siltojen ja vesistöjen lisäksi Mäkelä nostaa esille kaksi hyvää vaihtoehtoa.
– Suomen kaunein jalkapallostadion, eli Tehtis ja Suomen jalkapallomuseo Myllysaaressa ovat ehdottomasti vierailemisen arvoisia paikkoja. Kesäteatteri ja Kirka-musikaali kannattaa myös käydä katsomassa, Mäkelä tietää.

Valkeakoski on tietenkin myös urheilukaupunki, josta löytyy urheilutapahtumia pitkin kesää penkkiurheilijalle ja vaihtoehtoja myös, jos haluaa itse urheilla. Tuorein vaihtoehto on Korkeakankaalle avattu Frisbeegolf-rata.
– Koskissa onnistuu kyllä monet urheilulajit. Roukon kentällä voi käydä ottamassa mittaa Petanque-ammattilaisista ja kaupungin ytimessä voi harrastaa vaikka kaupunkisuunnistusta, Mäkelä heittää.

Jos taas haluaa hikoilla ilman urheilemista, niin siihenkin löytyy ratkaisu.
– Apialle voi mennä loikoilemaan aurinkoon ja hakemaan vähän bronssia iholle, Mäkelä virnistää lopuksi.

Hakan ja kaupungin välinen yhteistyösopimus katkeaa tällä erää tähän vuoteen, mutta halu jatkaa yhteistyötä on molemminpuolinen.
– Neuvottelut uudesta sopimuksesta polkaistaan käyntiin vielä kesän aikana, sillä kyllä tämä yhteistyö hyödyttää kumpaakin osapuolta. Me olemme kaupungin puolesta olleet todella tyytyväisiä yhteistyöhön, markkinointipäällikkö Ahonen kertoo.

Haka on Valkeakosken kaupungille ylivoimainen tunnettuustekijä ja totta kai yli kahdeksankymmentävuotisen historiansa myötä myös olennainen osa Valkeakosken kaupungin identiteettiä. Urheilun saralla menestystä sataa Valkeakoskelle monista lajeista, muun muassa kilpa-aerobicista ja hiihdosta. Yksi on silti ylitse muiden.
– Vaikka Hakan näkyvyys valtakunnanmediassa onkin hieman pienentynyt Veikkausliigasta putoamisen jälkeen, niin kyllä se vaan edelleen on fakta, että vaikka tänne tulisi todella upea ja meille paikallisella tasolla kaikin puolin juhlittava aerobicin kolmoisvoitto, niin harvassa lehdessä siitä kirjoitetaan, mutta kun Haka pelaa vieraissa tasan EIF:n kanssa, niin siitä kirjoittaa Lapin Kansakin, Ahonen pohtii.

Sekä Hakalla että Valkeakosken kaupungilla on omat haasteensa toiminnassaan, mutta resepti niistä selviämiseen on olemassa.
– Yhdessä tekemällä ja kaveria tukemalla me selvitämme kyllä haasteet niin pelikentällä kuin kaupungin hallinnossakin, Ahonen päättää.

Seuraavaksi Hakan ja Mäkelän näkee tositoimissa tänään tiistaina, kun Haka isännöi FC Jazzia. Ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 18.30.

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT