Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka haluaa pestä kasvonsa tiistaina

Haka veti tappiollisen Suomen Cupin välierän jälkeen pari päivää henkeä juhannuksena, mutta palaa tositoimiin jo tiistaina. Tehtaan kentälle tulee vieraaksi Ykkösessä viimeisenä tällä hetkellä oleva FC Jazz.

Haka koki pahan 1-6-tappion Suomen Cupin välierässä SJK:lle. Joukkue palasi sunnuntaina takaisin harjoituksiin ja aloitti valmistautumisen kohti tiistain ottelua.
– Sunnuntain harjoitukset olivat ensimmäinen yhteinen tapaaminen SJK-pelin jälkeen. Toivottavasti fyysisiä ja henkisiä kolhuja saatiin juhannuksena saunottua pois. Harjoituksissa oli ainakin ihan hyvänoloinen tunnelma, Hakan päävalmentaja Kari Martonen valottaa.

SJK näytti mestarin elkeet torstain ottelussa ja Martosen mukaan joukkueella on paljon parannettavaa tiistain otteluun.
– SJK pelasi hyvän pelin, mutta meidän ilmeemme oli se isoin juttu mitä pitää parantaa. Kun se saadaan kohdalleen, niin myös ne pienet pelilliset asiat loksahtavat. On selvää, että meillä on tiistaina kasvojen pesun paikka.

FC Jazz matkaa Tehtikselle positiivisin miettein, sillä joukkue nappasi kauden avausvoittonsa edellispelissään FF Jaroa vastaan.
– Voitto tietenkin ruokkii fiilistä, henkeä ja uskoa siihen omaan tekemiseen. Olemme kohdanneet heidät pariin otteeseen tänä vuonna ja tiedämme heidän tapansa pelata. Helppoja pelejä tässä sarjassa ei ole koskaan.

Jazz on tehnyt tällä kaudella 17 maalia, mutta puolustuspäässä Jazzilla on ollut Hakan tavoin vaikeuksia. Omissa on verkko heilahtanut peräti 27 kertaa ja siihen Haka aikoo iskeä.
– Heillä on ollut vähän sama ongelma kuin meilläkin. Puolustuspelin pitää olla parempaa ja kurinalaisempaa. Uskon, että saamme maalin, mutta toinen suunta pitää saada tilkittyä, muistuttaa Martonen.

Hakan pelaajatilanne on pelin alla hyvä, sillä sivussa on ainoastaan loppukauden loukkaantuneena oleva Tuomas Karjanlahti. Mikko-Petteri Latosaari sen sijaan vapautuu pelikiellosta.
– Etchu Tabe sai viime pelissä pitkästä aikaa koko pelin, joten hän on taas valmiimpi. Muuten ei ole mitään isompia vaivoja kellään, Martonen kertoo.

Hakan ja FC Jazzin ottelu pelataan tiistaina 28.6. Tehtaan kentällä kello 18.30 alkaen.

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT