Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jonas Häkkisellä mieluisa reissu Pikkuhuuhkajien mukana

Veikkausliiga palasi maaottelutauolta tositoimiin loppuviikosta ja Haka teki sen voitokkaasti perjantaina, kun Turun Palloseura kaatui Tehtiksellä 2-1.

Kotijoukkueen Jonas Häkkinen joutui katselemaan ottelun katsomosta pelikiellosta johtuen. Muutoinkin miehen valmistautuminen oli muusta joukkueesta poikkeava, sillä 21 -vuotias puolustaja vietti viikon Pikkuhuuhkajien matkassa.

Kun kutsu joukkueeseen kävi, ei mies miettinyt hetkeäkään lähteäkö mukaan.

– Sain viestin missä kysyttiin, että lähdenkö mukaan, niin vastasin heti kyllä, mies muistelee.

Joukkue kokoontui ensin Helsingissä, missä sai alle parit harjoitukset. Sen jälkeen edessä oli lento Pohjois-Irlantiin. Saarilla valmistautumisaikaa oli kolme päivää ennen ottelua isäntämaa Pohjois-Irlantia vastaan.

Häkkinen oli ottelussa kokoonpanossa, mutta joutui katselemaan koko ottelun penkiltä. Suomi ei kyennyt ottelussa ehkä pelaamaan niin hyvin, kuin pystyy, mutta tuloksena oli kuitenkin hieno 2-3 -voitto.

Ottelun jälkeen joukkue treenasi vielä kerran Pohjois-Irlannissa ja sen jälkeen lensi Tanskaan valmistautumaan pariksi päiväksi ennen, kuin kohtasi lohkon voiton nyt varmistaneen Tanskan.

– Tässä ottelussa pelattiin tosi hyvin ja mahdollisuudet oli parempaankin. Meillä oli muutama loistava maalipaikka ja muun muassa Marcus Forss osui kertaalleen tolppaan. Toki täytyy myöntää, että Tanskalla on ehdottomasti paras joukkue.

Häkkinen itse ei ollut tässä ottelussa kokoonpanossa, mutta muistelee reissua ja kaiken kaikkiaan omaa aikaansa juniorimaajoukkueen mukana lämmöllä. Hyvät muistot on myös joukkueen valmentajasta, Hakallekin tutusta Juha Malisesta.

– Juha tekee asiat pelaajille tosi helpoksi. Se esittää asiat niin, että jokainen tietää mitä pitää tehdä ja sitten osataan toteuttaa se.

Pikkuhuuhkajilla on vielä marraskuussa ottelu Maltaa vastaan ja sinne Häkkinen on valmis lähtemään, mikäli kutsu käy. Sen jälkeen aika nuorten maajoukkueissa on ohi ja tulevaisuus siltä osin avoin maajoukkueuran suhteen.

Nyt keskittyminen on kuitenkin täysin Hakan loppukaudessa, minkä suhteen tavoiteet ovat selvät.

– Tästä eteenpäin lähdetään hakeen kaikki pisteet mitä pystyy. Hoidetaan nyt homma, kun se on meidän omissa käsissä, eikä päästetä otetta lipsumaan.

– Tässä joukkueessa on ollut hyvä henki. Tänään oli erityisen paljon hymyä kopissa ja voitto auttaa aina pitämään hyvää virettä yllä, mies kertoili lauantain treenien jälkeisiä tunnelmia.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT