Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Hakalle piste Lahdesta

FC Haka matkusti maanantai -iltana kolealle ja sateiselle Lahden Stadionille. Liukkaalla luonnon nurmella ja kaiken kaikkiaan haastavissa oloissa pelattu ottelu päättyi lopulta maalittomaan pistejakoon.

Hakan kokoonpanoon tuli viime hetkillä pieni takaisku, kun myös Eero Markkanen huilasi Samuel Chidin tavoin ottelun. Molemmilla on lievää vammaa, mutta mistään vakavammasta ei ole kyse.

Muutoin Hakan kokoonpano oli varsin odotettu ja perjantain TPS -ottelussa hyväksi todettu kolmen topparin linja sai tänään jatkoa. Tosin vasta pelikuntoon palannut Ville-Valtteri Starck huilasi tämän pelin ja hänen paikkansa Luiyi de Lucasin, sekä Niklas Fribergin rinnalla otti Jonas Häkkinen.

Ensimmäisen jakson pallonhallinta oli niukasti koskilaisilla, mutta varsinaisia maalipaikkoja ei ollut yhtään, vaikkakin Salomo Ojala hätyytteli maalia pariin kertaan.  Kotijoukkueella puolestaan oli parikin maalipaikkaa, joista vaarallisin aivan jakson loppuhetkillä. Jasin Assehnoun antama kulmapotku oli painua suoraan sisään, mutta Jakob Tånnander venytti lopulta sormensa väliin.

Toisella jaksolla Lahti otti ottelusta enemmän otetta, mutta Haka pystyi pitämään joukkueen varsin hyvin poissa maalipaikoilta. Toisaalta mustapaitojen hyökkäyksistä hämmästyttävän moni päättyi paitsioon.

Vaikka hallinta olikin kotijoukkueella, niin jälkimmäisellä puoliskolla myös Hakalla oli omat maalipaikkansa. 59. minuutilla Anton Popovitchin kulma kiersi taka-alalle, missä Tino Purme pääsi suht vapaasti yrittämään, mutta ohjaus viuhui yli maalin.

Toinen vaarallinen tilanne tuli 85. minuutilla niin ikään kulmapotkusta, mitä meni antamaan tällä kertaa Maximus Tainio. Keskikenttämiehen lähettämään palloon Jacob Bushue sai pään väliin ja pallo oli jo ohittanut maalivahti Patrick Rakovskyn, mutta Teemu Jäntti oli mies paikallaan maaliviivalla ja pelasti näin joukkueensa takaiskulta.

Koskilaisyleisö joutui puolestaan haukkomaan henkeään edellisestä tilanteesta käynnistyneen vastahyökkäyksen päätteeksi. Vahid Hambo oli jo nokikkain Tånnanderin kanssa, mutta tämä sai sen verran häirittyä hyökkääjää, että pallo karkasi aavistuksen ja Jonas Häkkinen poimi pallon Hambon nenän edestä.

Maaleja ei siis Lahdessa nähty ja Hakan päävalmentaja Teemu Tainiokin vaikutti tyytyväiseltä pisteeseen.

– Kyllä se piste tästä pelistä maistuu, ei meillä montaa maalipaikkaa ollut.

– Huonot olosuhteet kyllä vaikuttivat pelaamiseen. Hyvin me puolustimme, mutta ylöspäin emme saaneet oikein mitään aikaiseksi. Tämä oli sellainen peli, joka usein ratkeaa yhteen pomppuun tai erikoistilanteeseen. Nyt sellaisia ei tullut.

Kuva: Jussi Rämä

Ottelun huippuhetket Ruutu+ -palvelusta.

Ottelun tilastot täältä.

FC Lahden raportti täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT