Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Friberg tyytyväinen Hakan puolustuspelaamiseen – ”Puolustimme tosi hyvin”

FC Haka pelasi kolmannen tappiottoman ottelunsa peräkkäin tasatessaan pisteet maanantaina FC Lahden kanssa maalittomalla tasapelillä. Nollapeli oli Hakalle samalla kauden toinen ja toppari Niklas Fribergin mielestä puolustuspelaaminen on ollut viime peleissä korkealla tasolla.

Lahden ja Hakan välisen ottelun olosuhteet olivat vähintäänkin haastavat. Taivaalta tuli räntää ja luonnonnurmi oli erittäin liukas. Pelaajat olivatkin pahimmillaan kuin Bambi liukkaalla jäällä pyrkien pysymään pystyssä.

– Olosuhteet olivat kyllä huonot. Kenttä oli niin liukas, ettei mitään hienouksia nähty. Pääasiassa pyrimme vain pysymään pystyssä ja pelaamaan mahdollisimman riskittömästi. Hyökkäyspelimme oli onnetonta, mutta niin se oli Lahdellakin. Piti vain yrittää, ettei menetetä kriittisissä paikoissa palloa eikä pelaa riskialueille. Vaikka olisi ollut rugbynappulat jaloissa, niin silti olisi ollut turvallaan. Pisteeseen täytyy siinä mielessä olla tyytyväinen, Friberg perkasi maanantaista ottelua.

Vaikka kummallekaan joukkueelle ei merkitty ottelussa yhtään laukausta maalia kohti, joutui puolustuksessa olemaan tarkkana.

– Puolustimme mielestäni tosi hyvin. Ei ollut kuitenkaan helppoa, sillä mitä vain voi tapahtua. Yksi liukastuminen väärässä paikassa olisi saattanut avata vastustajalle maalipaikan. Koko ajan piti olla varuillaan.

Hakan puolustus on tiivistynyt viime peleissä. Kolmessa edellispelissä Hakalle on tehty kaksi maalia. Fribergin mukaan taktinen muutos kolmen topparin linjaan niin sanotuilla wing-backeilla on tuonut tulosta.

– Se on toiminut hyvin. Varsinkin Luiyi [de Lucas] keskimmäisenä on ollut loistava siinä roolissa. Minulla ja toisella puolella olevalla topparilla on turvallinen olo selustassa koko ajan. Se on toiminut nyt kolme peliä hyvin.

Hakan pelit jatkuvat jo torstaina, kun valkopaidat matkustavat Kuopioon KuPS:n vieraaksi. Panokset ovat korkealla, sillä KuPS taistelee tiukasti mestaruudesta ja Haka sarjapaikastaan. KuPS on hävinnyt kaksi edellisotteluaan, joten Hakaa odottaa nälkäinen kotijoukkue.

– Hallitseva mestari vastassa eikä sieltä ole kovin moni käynyt hakemassa pisteitä. Mitä vain voi kuitenkin tapahtua näissä syksyn otteluissa. Meille jokainen piste on elintärkeä. Pidetään puolustus tuolla mallilla ja nolla omassa päässä, niin saamme sieltä jotain mukaan. Varmasti taas vaikea peli tulossa, mutta alusta on onneksi sellainen, että se ainakin pitää, Friberg viittaa Kuopion keskuskentän tekonurmeen.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT