Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka matkustaa Lahteen voittoputkessa

Maanantaina pelataan isojen panoksien Veikkausliiga -ottelu, kun FC Lahti isännöi FC Hakaa. Siinä missä koskilaiset taistelevat kynsin hampain suoran säilyjän paikasta, niin lahtelaisilla on omat panoksensa ylempään loppusarjaan päästäkseen.

Edellisessä kohtaamisessa Tehtaankentällä joukkueet tasasivat pisteet maalein 2-2. Tuolloin Haka nousi kahdesti tasoihin Salomo Ojalan ja Antto Hilskan maaleilla. Tuohon otteluun, kuten tähänkin, Hakalla oli lyhyt valmistautumisaika, mutta päävalmentaja Teemu Tainio ei kuitenkaan ole siitä huolissaan.

– Taas on vähän huonoa tuuria Lahtea vastaan, kun saatiin vain kaksi välipäivää ja kaverilla yksi enemmän, kuten viimeksikin oli.

– Ei me kuitenkaan sen taakse mennä. On saatu oikein hyvin palauteltua, sekä valmistauduttua ja voitto alla on aina hyvä lähteä seuraavaan koitokseen.

Molempien joukkueiden kunto on tällä hetkellä nousujohteinen ja molemmat lähtevätkin otteluun kaksi voittoa allaan. Hakan osalta on jo pilke silmäkulmassa puhuttu voittoputkesta, mutta sen verran sitä on syytä nostaakin esiin, sillä joukkueen edellistä kolmen voiton putkea Veikkausliigassa saadaan hakea aina 2010 -luvun alkupäästä.

Perjantaina Haka otti vakuuttavan ja äärimmäisen tärkeän voiton Turun Palloseurasta. Pitkä ottelutauko teki joukkueelle ainoastaan hyvää ja se myös näkyi kentällä, eikä voitto ainakaan tule hidastamaan tahtia.

– Kokonaisuutena olen tyytyväinen perjantaihin, vaikka siinä lataus näkyikin vähän esityksessä. Olen ihan tyytyväinen meidän joukkuepuolustamiseen, joten siihen ei ole nyt tarve isommin puuttua, Tainio kertoi tyytyväisenä.

Vaikka täysin puhtaita papereita joukkue ei perjantailta saakaan, niin erittäin iso asia oli nousu lamaannuttavasta tasatilanteesta voittoon Salomo Ojalan maalilla.

Tästä päästäänkin ennakoimaan huomisen ottelun kokoonpanoa. Salomo Ojala on viimeisen 1,5 kuukauden aikana noussut vain maalin päähän Hakan parhaasta maalintekijästä Eero Markkasesta. Puhtaasti maalien valossa tilannetta katsoen, Ojala onkin tällä hetkellä selvästi kuumempi pelaaja. Nähtäväksi jää onko viime kauden maalikuningas löytänyt vireensä ja saako se jatkoa Lahdessa paitsi avauskokoonpanon, mutta myös lisäosumien muodossa?

TPS -ottelussa Haka pelasi kolmen topparin linjalla, mikä toimikin varsin moitteettomasti. Ville-Valtteri Starck pelasi hämmästyttävän hyvin siihen nähden, että takana oli pitkä pelaamattomuus. Myös Luiyi de Lucasin esitys oli silmiinpistävän hyvä ja mies tuokin takalinjoilla ryhtiä, sekä fyysisyyttä. Kaikella todennäköisyydellä jotain samankaltaista on luvassa myös Lahtea vastaan.

– Nopeaan on pari päivää mennyt ja ollaan tässä hieman tutustuttu Lahteen. Siellä on hyvin rakennettu joukkue ja kokeneita kavereita. Oma haasteensa on meille se, kun pelataan nurmella ja nyt vielä näyttää siltä, että sääkin tuo siihen oman lisämausteensa, Tainio pohtii tulevaa.

Terveys- ja kokoonpanotilanne on joukkueessa hyvä. Samuel Chidi jättää varmuuden vuoksi pelin väliin, mutta mistään vakavammasta ei ole kyse. Sen sijaan perjantaina pelikiellossa olleet Jonas Häkinen ja Jacob Bushue ovat käytettävissä, joten vaihtoehtoja riittää.

Oli avauskokoonpano mikä hyvänsä, niin tällä hetkellä myös vaihtopenkille tulee jäämään vaihtoehtoja muuttaa pelin suuntaa tarvittaessa.

FC Lahti – FC Haka maanantaina 19.10.2020 kello 18.30 Lahden Stadionilla.

Mikäli et ole paikan päällä, niin voit katsoa ottelun Ruutu+ -palvelusta.

FC Lahden otteluennakko täältä.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT