Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jo kauden kolmas klassikko edessä tiistaina

FC Haka lähtee tiistaina HJK:a vastaan selvänä altavastaajana. Resursseiltaan ja pelaajabudjetiltaan omassa luokassaan oleva helsinkiläisseura on tottunut jo vuosia olemaan ennakkosuosikki mihin tahansa kauteen tai ylipäätään kotimaan otteluun lähdettäessä.

Hakan ja HJK:n väliltä ei kuitenkaan latausta ole puuttunut, vaan päinvastoin näiden kahden kohtaamisia ei suotta ole nimetty Veikkausliiga -klassikoiksi. Vaikka edellisillä kausilla ei sattuneesta syystä näitä olekaan totuttu näkemään, niin jännitys tämän kauden aiemmissa otteluissa oli käsin kosketeltava ja sitä se tulee varmasti olemaan myös nyt.

Tiistain kohtaaminen on jo kolmas vajaan kahden kuukauden sisään. Heinäkuun alussa pelattiin Veikkausliigaa Helsingissä ja tuolloin kotijoukkue oli selvästi parempi maalein 3-1. Kesäkuun lopulla joukkueet kohtasivat Tehtiksellä Suomen Cupin välierässä, ja tuolloin Haka laittoi tosissaan kampoihin. Tuloksena oli kuitenkin 2-3 -tappio ja Klubi jatkoi Cupin finaaliin.

Koskilaiset ovat saaneet pallon kolmesti HJK:n verkkoon, mikä on alkukauteen muutoin verraten hyvä suoritus. Olisiko niin, että HJK:n pelityyli sopii Hakalle paremmin, kuin vastahyökkäyksiin luottavien joukkueiden?

Viikonlopun kierroksella Haka hävisi kotonaan KuPS:lle 2-4. HJK puolestaan joutui taipumaan tasapeliin kotonaan FC Honkaa vastaan, eli täsmälleen samalla tuloksella, kuin mihin Hakan ja Hongan välinen Veikkausliigan avausottelu heinäkuun 1. päivä päättyi.

Tästä ei kuitenkaan kannata tehdä sen pidemmälle vietyjä johtopäätöksiä, mutta valmentaja Teemu Tainio löytää tiistaille ainakin yhden Hakan kannalta selkeän etulyöntiaseman.

– HJK pelasi lauantaina. Näin tiiviillä tahdilla mennään, niin näen siinä meillä selkeän edun, kun on yksi päivä huilia enemmän.

Muutoin Tainio luotsaa joukkueensa realistisesti otteluun, mutta kuitenkin tutun luottavaisella asenteella.

– Jos me halutaan HJK voittaa, niin meillä pitää olla se paras päivä ja heillä ehkä vähän heikompi.

Hakan materiaali ei ole se kaikkein levein, mutta positiivista on, että Ville-Valtteri Starckin lisäksi ei muita loukkaantumisia ole ilmaantunut. Maalivahti Jakob Tånnander ei saa pelata lainasopimuksen mukaisesti HJK:ta vastaan, joten maalissa aloittaa Michael Hartmann ja penkillä varalla on nuori Kalle Kohonen.

HJK:n otteluennakko löytyy täältä.

Otteluliput ja -info löytyy täältä.

Mikäli et pääse paikalle, niin voit seurata ottelun myös Ruutu+ -palvelusta.

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT