Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Jape Mattila palaa loppukaudeksi Hakaan

Hakassa pitkälle yli 200 sarjaottelua pelannut seuran oma kasvatti Jarno Mattila palaa loppukauden kestävällä sopimuksella Hakan riveihin. Mattila debytoi Hakan edustusjoukkueessa jo syyskuussa 2003 Hakan ja Jaron välisessä Veikkausliigakamppailussa.

Kauden 2016 alun 31-vuotias Mattila on pelannut Kolmosessa Pallo-Seppojen riveissä pelaajavalmentajan roolissa.
– Olemme sopineet, että Jape on käytettävissämme loppukauden ajan. Jape tulee farmisopimuksen avulla Pallo-Sepoista, Hakan päävalmentaja Kari Martonen vahvistaa sopimusuutisen.

Mattila on pelannut Hakan edustusjoukkueessa virallisissa otteluissa jokaisella muulla pelipaikalla, paitsi maalivahtina. Hakan valmennuksella on kuitenkin rooli mielessä monikäyttöiselle Mattilalle Hakan kokoonpanossa.
– Jape on hyvä vahvistus meille. Jape tuo joukkueeseen rutkasti kokemusta ja hyökkäyspäähän vaarallisuutta, Martonen vihjaa.

Mattila on pelannut viime vuodet Hakan joukkueessa puoliammattilaisena ja niin nytkin, joten siviilielämä on tietenkin sovitettava mukaan pelikuvioihin.
– Katsotaan miten Jape saa muut kiireet soviteltua ja kuinka paljon hän pääsee harjoituksiin mukaan. Joka tapauksessa on hienoa saada kokenut Haka-ikoni mukaan joukkueeseen. Jyväskylässä Jape ei vielä ole mukana, mutta KTP-pelissä hänet toivottavasti nähdään kokoonpanossa.

Jarno Mattila tunnetaan Tehtiksellä monestakin asiasta, eikä vähiten tutusta pelinumerosta 22, joka kuitenkin on koristanut tällä kaudella Emenike Mbachun selkää.
– Vielä ei olla päästy neuvotteluissa pelinumeroon asti. Jos ”Ebi” haluaa pitää kiinni kakskakkosesta, niin laitettaisko me sitten Japelle kakkonen, eikös se niin mene, Martonen naurahtaa lopuksi.

(Kuva: Jan Lindroos)

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT