Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Janne-Pekka Laine valmis kaatamaan HJK:n – ”Ei jää ainakaan tahtotilasta kiinni”

FC Haka palaa tositoimiin tiistaina herkullisella ottelulla, kun HJK saapuu Tehtaan kentälle Suomifutiksen klassikko-ottelussa. Janne-Pekka Laineen mukaan joukkue uhkuu taisteluhalua.

Haka lähtee haastamaan HJK:ta kuuden ottelun voitottomassa putkessa, mutta Laine on iloinen, että joukkueella on edelleen fanien vahva tuki takanaan.  

– Valkeakoskella Hakalta löytyy niin paljon historiaa. Olemme tottuneet, vaikkakin nyt viimeinen kymmenen vuotta ei ole ollut niin kaunista, mutta olemme tietyllä tavalla tottuneet siihen, että menestyy. Kyllä kritiikkiä tulee ihan ansaitusti, kun peli ei vastaa sitä, mitä pitäisi. Mutta tietysti, kun valkeakoskelaisia näkee, niin kyllä sieltä positiivistakin tulee. Ja kannustusta lähinnä, että hei, nyt käännetään kelkka. Se on mukavaa huomata, että kaikki haluaa olla osa sitä samaa juttua. Kaikki haluaa, että saadaan käännettyä ja päästään taas voittojen tielle, uusimmassa Veikkausliiga-podcastissa vieraillut Laine kertoo.

Hakan alkukauden kotipeleissä on nähty ennätysmäärä yleisöä ja Laine uskoo, että lehterit täyttyvät myös tiistaina.

– Kyllä mä uskon. Totta kai menestyksellä on aina merkitys, että viime kaudella kun pelattiin hyvin, niin väkeä oli enemmän. Mutta HJK on sellainen vetonaula, että varmasti ihmiset tulevat  katsomaan. Kyllä tänä vuonna Tehtiksellä on ollut tosi hyvä tunnelma, siitä ei ole jäänyt kiinni. Ilves-matsikin oli ihan huikea, toivoisi, että jokainen peli olisi sellainen.  Tehtis täynnä, faneja hirveä määrä ja vierasfaneja kanssa. Hirveä meteli. Se oli supersiistiä pelata siinä ja kyllä uskon, että HJK:ta vastaan päästään aika samanlaiseen.

HJK on ollut vuosien saatossa Hakalle hankala vastus ja Hakan voittoa Klubista on odotettu lähes 15 vuotta. Laine uskoo, että putki päättyy tiistaina.

– Ei jää ainakaan tahtotilasta kiinni. Se on varma homma. Paljon ollaan joukkueen kanssa puhuttu tästä tilanteesta ja tuossa on paljon niitä pelaajia, jotka ovat olleet pari kautta sitten taistelemassa putoamisesta. Ja muutama, jotka ovat olleet sitä ennenkin jo. Paljon ollaan puhuttu, että siihen ei lähdetä, että kausi menee siihen, että viikosta toiseen taistellaan putoamista vastaan. Jokainen haluaa kääntää kelkan. Kun ammatikseen pelaa futista, niin se määrittää myös aika paljon muutakin elämää. Kyllä se painaa mieltä, kun pelit olivat tuollaista, mitä ne viimeisen kuukauden oli. Energiaa löytyy ja jokainen tulee kaikkensa antamaan.

Podcastissa Laine käy yleisemmin Hakan kautta läpi sekä paljastaa muun muassa Valkeakosken parhaan grillin sekä uimarannan. Kuuntele Suplan Veikkausliiga-podcast täältä.

Klassikko tiistaina 27.6. Tehtaan kentällä kello 18.00. Otteluun kannattaa saapua ajoissa, sillä otteluun on odotettavissa jälleen runsaasti yleisöä. Lisätietoja ottelutapahtumasta löydät täältä.

Kuva: Jussi Rämä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT