Siirry pääsisältöön FC Haka

Uutiset

Haka saa tiistain Klassikossa vastaansa HJK:n

OTTELUENNAKON TARJOAA:

Veikkausliiga jatkuu parin viikon maaottelutauon jälkeeen tiistaina ja ainakin Hakalle tauko tuli tärkeään paikkaan. Pelaajat pääsivät viikoksi lomailemaan raskaan ottelurupeaman päätteeksi ja ovat nyt palanneet tositoimiin akut ladattuina.

– Osa on pelannut isoja minuutteja, kun siinä oli se ottelurupeama, niin tuli sekä fyysisesti ja tottakai, kun tulokset olleet heikonlaisia, niin myös henkisesti tärkeään paikkaan, Teemu Tainio toteaa Hakan Mustavalko-TV:n otteluennakossa.

Tauon aikana Hakan joukkuueesta ei kukaan ollut maajoukkueensa matkassa mukana, mutta tiistain vastustaja Helsingin Jalkapalloklubista sen sijaan Huuhkajien matkassa olivat Matti Peltola, Miro Tenho, Tuomas Ollilla ja Pyry Soiri. Lisäksi Dejan Iliev oli Pohjois-Makedonian mukana ja kaikkiaan viisi pelaajan Suomen U21- ja U18 -joukkueiden mukana. Helsinkiläisten pelaajamateriaali on kuitenkin niin laaja ja laadukas, että tällä ei pitäisi olla vaikutusta joukkueen iskukykyyn tiistaina.

HJK on aloittanut kautensa varsin samankaltaisesti, kuin viime vuonna. Jälleen kauden alla varmaksi mestariksi ennakoitu joukkue on tällä hetkellä vasta kolmantena sarjataulukossa. Helsinkiläiset ovat keränneet saman määrän pisteitä, kuin viime vuonna tähän aikaan, eli 13 ottelusta kasassa on 26 pistettä. Viime vuonna vahva loppukausi kuitenkin varmisti sen, että joukkue sai kauden päätteeksi mestaruusmitalit kaulaansa.   

FC Hakan otteet ovat alkukaudesta vaihdelleet rajusti niin otteluiden välillä, kuin niiden sisälläkin. Edellisessä ottelussa Tehtaan kentällä tästään nähtiin tästä loistava esimerkki, kun joukkue nousi Pirkanmaan derbyssä Ilvestä vastaan 0-1 -tappiotilanteesta 1-1 -tasapeliin vahvan toisen jakson ansiosta. Koskilaisten maalin ottelussa iski argentiinalaishyökkääjä Juan Lescano, jolle osuma oli jo kauden viides.

Tiistaina Lescano on kuitenkin sivussa lievästä loukkaantumisesta johtuen. Lisäksi poissa ovat Vigori Gbe ja Mehdi Boukassi, jotka molemmat ovat käyneet Tainion mukaan leikkauksessa ja ovat sen seurauksena näillä näkymin poissa vielä kuukausia. Muutoin joukkue on kunnossa, joten kolmikon takaa löytyy vielä vaihtoehtoja, joista päävalmentaja tiimeineen pääsee tiistain kokoonpanoa rakentamaan.

– Loman jälkeen ollaan päästy treenaan hyvin, niin kaiken kaikkiaan tämä aika on palvellut oikein hyvin.

– Nyt on käyty asioita läpi. Tiedostetaan, että pitää parantaa. Tiettyjä juttuja on muutettu ja koitettu selkeyttää.

– Haluan sellaisen energisen Hakan nähdä huomenna molempiin suuntiin. Pistetään itseämme likoon ja tehdään asiat vaikeaksi HJK:lle!

Toistaiseksi Tehtaan kenttä on ollut voittamaton tällä kaudella. Onnistuuko Haka jatkamaan tätä, kun vastaan astelee viime vuosien selkeästi haastavin vastustaja? Sitä kannattaa lähteä katsomaan paikan päälle ja varmistaa ettei se jää ainakaan kannustuksesta kiinni!

Otteluinfo löytyy täältä.

HJK:n ennakko täällä.

Ottelu Ruutu+ -studio-ottelu ja voit katsoa sen täältä.

Lue myös: ”Janne-Pekka Laine valmis kaatamaan HJK:n – ”Ei jää ainakaan tahtotilasta kiinni

Tiistain treenikuvat: Sanna Lahtinen-Mäkelä

PÄÄYHTEISTYÖKUMPPANIT